Pazartesi, Ocak 29, 2007

Şato Pasta

Utkunun İye(İrem) ablasının(komşumun Safiye abla ve Yusuf beyin kızı) doğum gününü kutladık Pazar günü. Daha önce de söylemiştim, pastayı ben yapacağım diye.
Tamam görüntü şeker hamurlu pastalar için amatörce, yalnız tadı nefisti. Yaptığım en güzel yaş pastalardandı.

İrem'im mutluluğuna bakar mısınız? Gözlerinin içi gülüyor. Ne yapacağımı daha önce söylemedim. Cumartesi tiyatrodan geldik, sonra İremlerde oturduk derken saat 24:00 suları olmuştu. Tabi o saate kadar sürekli pastasının nasıl olacağını sorup durdu. Kendimi çok yorgun hissetmeme rağmen işe koyuldum. Kekini daha önce hazırladığımdan sadece şeker hamurunu hazırlamam gerekiyordu. Normalde şeker hamurunun dinlenmesi gerekiyordu ama zamanım yoktu. Bitirdiğimde saat 03:00 sularıydı. Ne çok yorulmuştum. Utkunun sütünü içirdikten sonra, hemen uyudum. Üç saat sonra Utku anneee diye sesleniyor odasından. Bu sesi duyup da kalmamak olur mu? Sonra kalktık oturduk. Biraz zaman geçirdik. Babasına teslim ettim Utkuyu, tekrar uyudum. Sabah 11 e kadar uyumak gibi bir alışkanlığım hiç olmadı. Oldum olası erken kalkarım. Ama bu defa Utkunun müdahalelerine rağmen uyudum.
Şeker hamurunu yoğurmak o kadar da kolay değilmiş. Burcu hanımların(Pastacı ve Gelincikler) tavsiye ettiği Celal beyin pudra şekerinden sipariş etmiştim, bir ay önce kadar. Bahsettikleri kadar varmış. Celal bey, siparişi verdiğim zamanlar benden sitemin adresini almıştı. O zamanlar bahsedememiştim. Aynı gün içinde havalemi beklemeden gönderisini yapmıştı. Buradan teşekkür ediyorum kendisine.
Pastanın keki, ve şeker hamuru tarifi Pastacı Burcuya ait. Benim tecrübesizliğimden olsa gerek biraz zorlandım. Neyseki sonunda İrem kızı mutlu ettik.

Taraftar pastasında Münevver abla, içinin resmi yok mu demişti. Hemen aklıma münevver ablanın yorumu geldi koşa koşa mutfağa gittim ve hemen çektim resmini. Münevver ablamın da kulaklarını çınlattım. Ara kreması; iki katında crem ole ve orta katında krem şanti. Bu mevsimde dondurma külahı bulmakta zorlandık. Kornet külah almaktı niyetim. Ama bulamadık. Havlu kağıtların kartonunu da şeker hamuru ile sardım. Kurbaya dikkat ettiniz mi? Ne kadar da tombul olmuş. Kitre koymadığımdan çöküvermiş. İlk yaptığımda daha zayıf bir kurbağa idi. Utku İreme "iyee" dediği için de İyee yazdı. Şeker hamurum az olduğu için, incecik açtım kaplamasını. Çocuklara da yedirmedim. Merak edip tadına bakanlar oldu tabi. Kaplama hamurunu ince açtığımdan pot pot oldu. Bundan sonra kekin pürüzsüzlüğüne dikkat edeceğim. Haftaya yine bir pasta yapma girişiminde bulunacağım. Bakalım o nasıl olacak.
Çocukların şaşkın ve hayranlıkla dolu bakışlarına çok mutlu oldum. Ve tüm yorgunluğumu unutturdu.
İyiki doğdun İrem kız. Seni çok seviyoruz.
Not: Kendime zaman ayırmaya başladım sanırım. Cumartesi akşamı, İstanbul Devlet Tiyayrosunun Dünyanın Ortasında Bir Yer adlı oyununu izlemeye gittik. Bildiğimiz tiyatrolardan değildi. İlginç ve bir o kadar da etkileyici. Sahnede saten perdeler o kadar güzel kullanılmıştı ki. Ve müzik, müthişti tek kelime ile. Yetkin Dikinciler ve Zerrin Tekindor gibi oyuncuları sahnede izlemek ayrı bir keyifti. Tiyotroyu çok seviyorum.  Ben de burada sizlere anlatırım. Yarım kalan "Bay Pipo" ya da devam ediyorum hem. Bir de kitap siparişi verirsem daha mutlu olacağım.
Muhabbetle kalın.

27 yorum:

Naile dedi ki...

Rabia, harikasın! Ben daha hiç denemedim şeker hamurunu. Artık denemeye iyice niyetlenirsem başını ağrıtırım :)

aintabsofrasi.blogcu.com

*Ra dedi ki...

Naile grupdakiler kadar güzel olmadı ama burada çok bilinmediği için süpriz oluyor. Çok değişik geliyor herkese. Ben de mutluluklarını görünce seviniyorum. Sen niyetlen benim başım ağrımaz canım merak etme.
Sevgiler...

Hesna dedi ki...

Rabiacığım ne kadar güzel bir pasta bu. Harika olmuş.Böyle bir pastaya hangi çocuk mutlu olmazki.Epey uğraştırıcı zor olmuş ama değmiş sanırım.
Bence vakit buldukça insan kendi için birşeyler yapmalı. Aslında vakit buldukça değil, bu vakti kendi yaratmalı.Hayatta hiçbirşeyi ertelememek gerek. Tabiki çocuklarımız bizim için çok önemli, öncelik onların ama çocukların ilgisinide ihmal etmeden ,kendimiz için zevk aldığımız şeyleri yapmalıyız. Bu anlamda ilk adımı attığın için tebrik ediyorum seni :))


Hesna

nilay dedi ki...

merhaba Rabia'cım :)
tasarım harikası bir pasta olmuş bu...ilk tecrübe için gayet iyi görünüyor :) ellerine sağlık

sevgiler

nilay dedi ki...

merhaba Rabia'cım :)
tasarım harikası bir pasta olmuş bu...ilk tecrübe için gayet iyi görünüyor :) ellerine sağlık

sevgiler

Adsız dedi ki...

rabia cım biliomusun bende dün ilk defa şeker hamurundan pasta denedim.Ama seninki kadar büyük ve şık degildi. tadı kurtardı ama:) bu arada ben şeker hamurunu 1 ay önce istanbuldan hazır almıştım.anca deneyebildim.Buyuzden beni pek yormadı.sanada hazır almanı tavsiye ederim.
Betül

Adsız dedi ki...

rabiacığım ellerine sağlık canım o ne güzel pasta harika olmuş ben söylemiştim mükemmel bir pasta ile karşılaşacağımızı harika valla

Adsız dedi ki...

Pastanın kuleleri çok güzel, külahtan yapılmış. Kapısında bonibonlar. Şimdiki çocuklar ne şanslı.
İrem'e nice mutlu seneler diliyorum.
Sizlerin de ellerine sağlık. Çok eğlenceli bir pasta yapmışsınız.
Sevgilerle

*Ra dedi ki...

Hesnacığım, tecrübesizliğimden kaynaklanan zorluklardı aslında. Bir kaç denemeden sonra alışırım belki de. Ben de kendimi daha iyi hissediyorum Hesnacığım. Bir şeyler yapabiliyorum artık diye seviniyorum.

Nilaycığım başka sitelerde bu şekilde görmüştüm ben onlarınkine benzetmeye çalıştım aslında. Tabi acemi işi ama. İdare eder. d mi? :))

Betülcüğüm bir blog açsan ne güzel olur. Şeker hamuru ile pasta dahi yapmışsın. Bu arada hazır şeker hamurunu burada bulmam imkansız. Şeker hamurunun ne olduğunu dahi bilmiyorlar ki. Teşekkür ederim canım.

Sedacığım seninkilerin ynında çok basit. Cesaretlendiren yorumun için çok teşekkür ederim.

Ayşeyaman hanım merhabalar. Evet ben de hep aynı şeyi düşünürüm. Kendi çocukluğumda imkanlar bu kadar geniş değildi. Pastayı yaparken pek eğlenemedim uykusuzluktan ama sonrasında kurbağayı çok sevdim.

Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Rabia, pastan çok güzel olmuş ellerine sağlık.

DRNEFES dedi ki...

merhabalar..sitenizi soyle bir dolaştım ve ne yalan soyluyeyim..karnıkm acıktı iştahım kabardı..ne güzel çorbalar,kebaplar,özellikle de pasta çok ozeniyordum şeker hamurlu pastalara..hemen yapıcam...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Rabia'cığım,
Canım tebrikler harika bir pasta yapmışsın ellerine sağlık..
Kurbağa da çok şirinmiş doğrusu ne kadar güzel olmuş bir bütün olarak..

Miniğin doğum gününü bende kutluyorum..Benimde doğum günümü şimdiden sana bildirip sıraya girsemmi acaba.))

Tek kelime ile harikasın tatlım..Mutlu bir hafta diliyorum..

Sevgilerimle..

*Ra dedi ki...

Laleciğim ziyaretin için teşekkür ederim. Ben de sana gelecektim ama sayfan açılmıyor. Adresini verirsen geleyim canım.

Menopoz abla, beğenmiş olmana sevindim. Sizi daha önce ziyaret etmiştim galiba. Hemen gelip hafızamı tazaleyeyim.

Gülcüğüm ne kadar da içten, samimi bir yorum bırakmışsın. Teşekkür ederim canım. İyi haftalar sana da.

Sevgilerimle...

LaMa dedi ki...

Sevgili Rabia,
Daha ne olacak!
goruntu, dizayn, estetik hepsi burada:)
Kulah fikri cok guzel,havlu kagidi rulosu da:P
Sence eksik olan kisimlari anlatmasan kimsenin farkedecegi yoktu zaten;)
Kocaman bir tu tu tu masAllah sana!

Adsız dedi ki...

süperr,pasta çok güzel olmuş,ben rengine bayıldım,pembe kız çocukların en sevdigi renk.harika..kek,hamur burcunun tarifi demissin ama krema olarak ne kullandın onu merak ettim,selamlar...

Pratik Anne dedi ki...

Amator goruntu demissiniz, alcakgonulluk etmissiniz. Cok guzel gozukuyor. Ellerinize saglik.

yemek dedi ki...

Rabia çok beceriklisin, kendine haksızlık etme. Pastanı ilk gördüğümde: ''ne becerikli'' diye düşünmüştüm, ama yorum yazacak vaktim yoktu. Elllerine sağlık. Tam sana göre, bol fındık fıstıklı aşure yaptım buyur gel birlikte yiyelim:)

Tuba dedi ki...

Pasta super olmus canim. Ellerine saglik, cok guzel bir dizayn. Ama beni en cok sevindiren, kendine zaman ayirman kismi oldu. Sevgilerle,

*Ra dedi ki...

Lama sen mi geldin. Merhabalar canım. Beğenmene sevindim. Sen sevmezsin gıda boyalı şeyleri ama görüntü insanları şaşırtıyor ben de o heyecanlarını izlemeyi seviyorum. Bak çocuklara yedirmedim, içinde gıda boyası var diye. Öptüm seni.

Süheyla güzel dostum, az kırmızı, biraz da beyaz boya kattım. Ortaya çıkan rengi ben de çok beğendim. Kız çocukları başka ne renk ister ki. Kremasını yazmıştım ama dikkatını çekmemiş sanırım, iki katına cream ole, orta katına şanti kullandım. Çok yakıştı. Cream ole pastayı bütünleştirdi sanki. Kesinlikle tavsiye ederim. Aynı zamanda hazırlaması çok pratik. Ben çok sevdim. Bundan sonra sık sık kullanmayı düşünüyorum.

Pratik anne tam bana göresiniz, hemen geleyim sizden öğrenecek çok sey var sanki. Beğenmeniz beni mutlu etti.

Lavantin, geldim gördüm aşureyi. Aklımdan çıkaramadım ama. Çok güzel görünüyorduu. Gerçekten gelip de yemeyi ne çok isterdim Lavantin anlatamam. Aslında becerikli değilim Lavantin. Yaparken kendime çok kızdım hatta. Ay ne becereksizim diye. Tabi imkanmeselesi de var. İstediğim herşeyi bulamıyorum. Burcu hanımlar, zinnur hanım vb. kişiler o kadar kusursuz pasta yapıyorlar ki onlarınkinin yanında kendiminkini hiç beğenmedim. Ama ilerletmeyi istiyorum tabi ki.

Tubacığım senin de kendime zaman ayırmana sevinmen beni sevindirdi canım. :) anlamışsındır.

Sevgilerimle...

Nilüfer dedi ki...

Rabia hnm, pastanın resmini grupta görmüştüm. Çok güzel, elinize sağlık... Benim de yakında kızımın dogumgunu var ama istedigim gibi bir pastayı yapabileceğimden emin değilim, cesaret edemiyorum...

Sevgiler

Nilüfer dedi ki...

unuttum yazmayı İrem çok tatlı görünüyor, nice mutlu sağlıklı yıllara...

*Ra dedi ki...

Nilüfer hanım ben de Hesnaya bıraktığınız yorumdan sitenize girmiştim. İnceleyip buraya geldim ki siz yorum bırakmışsınız bana.
Kızınız İnci de pek tatlı. 2. yaş günü kutlaması var demek. Güzel bir pasta yaparsın eminim. Meyveli pastana bittim çünkü.
İremimiz gerçekten de çok tatlıdır. Ben İremle büyükmüş gibi sohbet edebiliyorum. Çok bilinçli bir kızdır. Kendisi dağcı ve yüzücü aynı zamanda.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Rabiacığım, pastayı ben de alsam benimde gözlerim ışıl ışıl olur. Çünkü çok güzel yapmışsın. Hele hele külahlara bayıldım.. :))

İreme daha nice mutlu yaşlar diliyorum

Seninde ellerine sağlık.

Behiye dedi ki...

İlk deneyim olarak gayet başarılı olmuş Rabia, ellerine sağlık. Sevgili İrem'e de mutlu yıllar diliyorum...Sevgiler.

umran dedi ki...

cok sirin olmus sato.Birini sevindirmek te cok guzel yorgunluk ve uykusuzluk pahasina da olsa.
sevgiler..

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Rabia:) Pasta çok yaratıcı olmuş gerçekten. Ellerine sağlık. Bir sonrakinin konusu ne olacak, belli mi?

*Ra dedi ki...

Zerrinciğim o külahları alıp bana getirdiklerinde dumura uğradım. Ben bunları nasıl kullanacağım diye. Sonra üzerine kalan hamurlardan öyle yuvarlaklar yapıp yapıştırdım. Şirin duruyor baktım, devam ettim. Beğeni almak beni cesaretlendiriyor inanki canım, teşekkür ederim.

Behiyeciğim, daha önce de yapmıştım bir tane ama kaplama olarak yapmamıştım, ilk defa kapladım. Bazı püfler oluşturdum kendime, bundan sonraki umarım daha iyi olur.

Umrancığım, hamuru yoğururken düşünüdüğüm, neden bu kadar işin içinde böyle şeylere kalkışırsın diye kendime kızdım ama bitince ve İremin mutluluğunu görünce aklıma hiç bir şey gelmedi. Tekrar yapmaya dahi kalkışıyorum. Hafta sonu. :))

Annelog seni burada görmek ne güzel. Doğum günü çocuğunun en sevdiği çizhi kahramanı sordum. Gayet güzel ve yapılabilecek bir kahraman söyleyince hiç düşünmedim. Süpriz olsun mu ;))

Ziyaretleriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum sizlere.
Sevgilerimle...