Salı, Ocak 09, 2007

Kuru Meyveli Kek

Ağızda dağılan mis gibi bir kek. Bu ise en kısa zamanda tekrar yapılması istenen bir kek oldu. Ben de çok sevdim. Hatta Utkumun aşkı İrem ablası topkek diyerek yedi. Bir dahaki sefere muffin kalıbında denesem mi diye düşünüyorum. Nasıl yapıldığına gelince işte tarif;
Malzemeler:
  • 200 gr oda ısısında margarin
  • 150 gr nişasta
  • 150 gr un
  • 130-150 gr. şeker
  • 4 yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 100 gr ceviz ve fındık karışımı
  • meyve şekerlemesi
  • kuru üzüm
  • küçük küçük dilimlenmiş kayısı
Yapılışı:
  • Margarin krem gibi olana kadar iyice çırpılır.
  • Şeker ve vanilya eklenip devam edilir.
  • Yumurtaları tek tek kırıp çırparak ekleyelim.
  • Un, nişasta, kabartma tozu, ceviz-fındık, kuru meyveleri de sırası ile ekleyip karıştırdıktan sonra, önceden yağlayıp kaldırdığımız, yüksekce bir kek kalıbına boşaltalım.
  • 175 C de 1 saat kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Tarifi nereden aldığımı hatırlayamadım ama kendime göre değişiklikler yaptım. Nereden aldığımı bulur bulmaz link vereceğim.
Afiyet olsun sizlere...

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Rabiacım Merhaba
kek ne kadar güzel, nasıl iştah açıcı görünüyor öyle. Benim küçük kızım Deniz yanımda bugün. Ona da gösterdim senin kekini çok beğendi.eline sağlık.

hesna

munevver dedi ki...

Sevgili Rabia,kekin çok lezzetli olmalı.Böyle kuru meyveleri oğluşuna da kolay yedirmenin güzel bir yolu..Ayrıca kek ve pandispanya hamurlarına nişasta koymayı ben de uyguluyorum.Dokusunu daha farklı yapıyor.Eline sağlık.

Bu arada benden adresi istemişsin.Ama gözümden kaçmış.Telaşlı günler geçirdik.Hala da devam ediyor.Şimdi yazıyorum.Kusura bakma...

Sevgiyle.nanelimon.

munevsen@yahoo.com.tr

Nukhet dedi ki...

Ellerine Saglik Rabia

Gercekten cok enfes gozukuyor. Benim de var boyle bir kuru meyveli kekim ve cok severek yiyoruz. Ama senin tarifindeki nisasta ve yesil meyve sekerlemeleri ilgimi cekti. Bir dahakine bunu da deneyebilirim. Sevgiler

*Ra dedi ki...

Hesnacığım beğenmiş olmana sevindim. Sevgili Denizi de öpüyorum. Benim de Utkum iş yerine getirecek kadar büyür mü ki? O şimdi kreş ortamında bu gün 2.günü. Aklım sürekli onda. Antebin en iyi kreşlerinden biri olmasına rağmen hiç rahat değilim.

Münevver hanımcığım hem kuru meyveleri hem de sebzeli olarak yaptığım kekleri bu şekilde yedirmek kolay oluyor. İnanır mısınız sebzeli kekin içine brokoli dahi koydum. İş Utkuya bir şeyler yedirmeye gelince kendimi kaybediyorum sanırım :)))
Bu arada sizin mail adresinizi değil kargo adresinizi istemiştim. Bana mail atarsanız çok sevinirim.

Nükhetciğim bu aralar yoğunluğumdan ziyaret edemiyorum bir çok siteyi. Seni de en kısa zamanda linklerime ekleyip sık sık ziyaretine geleceğim. Yeşilin ne olduğunu hala çözemedim açıkcası.

Muhabbetle...

LaMa dedi ki...

Bizim Bay Lama senin esin tam tersi! kuru kek yemezmis, islak olmaliymis kremali filan :( canim cekse de yapmiyorum gelir sizde yerim ben de:D
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba Rabia,ben her iki tarz keki de severim,senin kekteki fark nişasta herhalde,bir denemek lazım..bu arada fıstıklı kurabiyenden yaptım çok güzel oldu,teşekkür ederim...selamlar..

Adsız dedi ki...

Rabia ellerine sağlık çok leziz görünüyor

*Ra dedi ki...

Lama, ah ben bol kremalı pastalara bayılırım. Hani muhallebi yapıyoruz ya bazı pastalara işte onları ağzına sürmez. "Çocuk maması o" diyor. Bir pastayı da evde tek kişi tüketince, o kişinin sonunun pek hayra gideceğini düşünemiyorum. O nedenle ortak yiyebileceğimiz şeyler hazırlıyorum. ki kilolor ikiye bölünsün d miii ama?

Süheylacığım kurabiyeyi denemiş olman beni inan çok mutlu etti. umarım beğenmişsindir. Münevver hanım gibi ben de pandispanyaya nişasta koyarım. Güzel oluyor.

Sedacığım çok teşekkür ederim canım. Senin meyveli pastan aklımdan çıkmıyor açıkcası. Olsada yesem keşke.

Muhabbetle...

Tuba dedi ki...

Rabia'cigim ellerine saglik, kekin nefis gorunuyor. Ben de bu hafta sonu misafirlerim icin yapmayi dusunuyorum. Sevgilerle,

*Ra dedi ki...

Tubacığım yaparsan hamurun katı olmasına aldırma. Ben tereddüt etmiştim acaba bir sorun mu var diye. Ama hamur kıvamı katı olan keklerin ağızda dağılan bir yapısı oluyor.
Afiyet olsun size canım.

Unknown dedi ki...

Rabia'cim kekin harika hic sozum yok ama ben tebiyeli izgaraya takildim.Galiba ozlemsim cok.Yaz gelsede mangal yapsak:)

Operim minik oglunu...

Sevgiler
Gulenay

Adsız dedi ki...

sevgili rabia kurabiye tarifime bıraktığın yorumda yağ ile ilgili çok güzel bir açıklama yapmıssın teşekkür için ugradım,ben en baştan beri sadeyağ ve vitayağın aynı oldugunu zannettim o yüzden bunu kullandım sadece ama kurabiyelerim güzel oldu,problem yok yani..selamlar..

umran dedi ki...

ellerine saglik rabiacim ...

*Ra dedi ki...

Güleycığım merhaba. Yaz gelince burada en çok patlıcan kebabı yapılır mangalda. Ben de onu özledim. Utkum da sizin ellerinizde öper :))

Süheylacığım ben sadece tereyağdan hoşlandığım için ilave etmiştim. Tadında büyük bir değişiklik olmaz. Ben küçükken annem de sadece vita yağ ile yapardı.

Umran hanım kaç zamandır size uğruyorum ama yorum bırakmadan çıkıyorum galiba. Hemen geliyorum
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ariyorum ariyorum tarifde un miktarini goremiyorum......
Un konulmuyomu bu keke????????
Ebru

*Ra dedi ki...

Ebrucuğum hemen ekledim canım. Nişasta ile aynı ölçüde konuluyor. Galiba not alırken atlamışım. Çok üzgünüm. Kimsenin de dikkatini çekmemiş. Saolasın canım.