Cumartesi, Ekim 21, 2006

Fırında Sütlü Tavuk

Tabağımın görüntüsü iyi değil biliyorum ama iş dönüşü Utkuyu alıp kendimi eve atmış, yemeği iftara yetiştirmek için koşuştururken tabağa güzel bir görünüm vermek için sabrım gelmedi, resmini bile zor çektim. Yemeğimiz ise bana göre lezzetliydi. Malzemelerin miktarını size bıraktım.
Malzemeler:
  • Tavuk
  • Süt
  • Yağ
  • Patates
  • Tuz-Karabiber
Yapılışı:
Derin bir kaba tavuklarımızı koyuyoruz, tuz ve karabiberle ovuduktan sonra üzerini geçecek kadar süt ile dinlenmeye bırakıyoruz. Ben akşamdan sabaha kadar beklettim. Tavuk sütü bir miktar çekiyor, kalan sütü dökebilirsiniz. Tavuğu dilimlediğimiz patateslerle yağlayıp, isteğe göre baharatla tatlandırıp fırınlayabilirsiniz.
Afiyet olsun sizlere...

Hiç yorum yok: