Cuma, Ekim 27, 2006

Soğan Yahnisi

Yanında pirinç pilavı ile çok güzel oluyor. Malzeme miktarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Benim yaptığım iki kişi için biraz çok olduğundan iki gün yedik.

Malzemeler:1 kğ arpacık soğanı
400 gr kuşbaşı
2 domates
Nohut
2 yemek kaşığı salça
Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber

Yapılışı:
Soğan hariç tüm malzemeleri bir litre kadar su ile haşlamaya bırakıyoruz. Çalışan bir biri olunca kısa zamanda yapmak için ben hep düdüklü tenceremi kullanırım. Benim kurtarıcım diyorum. Et ve nohut iyice piştikten sonra içine soğanları atıyoruz. 10-15 dakika kadar tekrar pişmeye bırakın.
Diğer taraftan da pirinç pilavınızı hazırlayın. Yanına salata da yapabilirsiniz. Ben eksik etmem genelde.
Afiyet olsun sizlere.

Hiç yorum yok: