Çarşamba, Ocak 24, 2007

Mimlenmişim

Yeni bir oyun başlamış ben de Seda Hanımdan öğrendim. Beni mimlemiş. Ay sevindim. Mimlemek de ne oluyor diyorsanız hemen anlatayım; kendimizi bir kaç madde ile anlatmak.
Merak ettiyseniz okumaya devam.
  • Okumayı çok severim ve şu aralar Utku sayesinde sekteye uğrayan okuyamayışımın ezikliğini hissediyorum. Beni en çok mutlu eden şeylerden biri; netten siparişini verdiğim kitapları heyacanla beklemek ve gün içerisinde 10 defa kargonun gelip gelmediğimi sorduktan sonra elime geçtiğinde, paketi açmam. Sanki bana hediye geliyormuş gibi mutlu olurum. Ama hiç bir keyif, kitap cafelerde eline alıp da incelediğin ve aldığın kitap kadar zevk vermez. Burada canım arkadaşım Hilali anma isteği uyandı. Canım benim ne çok gezerdik. Her kitapçıya uğrardık, sinemaları kaçırmazdık. Ah şimdi hepsi Hilalim kadar uzak. Başka şehirde malesef, diğer arkadaşlarım gibi.
  • Çok güler yüzlü olduğum söylenir. Gerçekten de öyleyim. Tebessüm etmek sadakadır arkadaşlar. Sabahleyin nemrut gibi kalkan arkadaşlarım, tanıdıklarım var. Günaydın demeye korkarsın. Ben hiiiç öyle değilim neşe dolu kalkarım.
  • Küçük şeylerin mutluluğunu yaşamayı bilirim. Sadece bir biskuvi kokusu ya da bir şarkı beni geçmişe götürür de mutlu olurum.(Songülcüğüm anlamışsındır eminim, zekisindir bilirim)
  • Kötü bir şey yaşadığımda benim durumumdan daha kötü durumda olan insanları ve yaşadıklarımı ilk defa yaşayanın ben olmadığımı düşünür teselli olurum. Ve şükrederim Rabbime ki bana güzeller güzeli bir evlat ve eş verdiği için.
  • Sinirli bir yapım yoktur. Sinirlenince ise karşımdakini kırmaktan hiç çekinmem. Kötü bir şey ama o an için bunun muhasebesini yapamıyorum. Zamanla belki değişirim.
  • Çok konuşkan değilimdir, ama yazarak kendimi ifade etmeyi severim. Hemen samimiyet kuramam, galiba seçici olmamdan kaynaklanıyor. Dualarımda hep iyi insanlar ile karşılaşmayı isterim. 25 yıllık hayatımda kötü diye nitelendirebileceğim biri çıkmadı karşıma, şükürler olsun.
  • En sevdiğim çiçek laledir. Dalından çiçek koparmayı sevmem.
  • Bunca güzel yemek sitesi varken, yemek sitesi açmayı düşünmüyordum. Arkadaşım Hilal için hazırladım ilk bu siteyi. Rabiacığım Antep yemekleri arıyorum(kendisi İzmitli) ama bulamıyorum bana tariflerini yazar mısın dedi. Bu konuşma üzerine yemek sitesi açmamı istedi. Ve başladım. Sonra buradaki güzel insanlarla tanışınca, kendimi sürekli değişik ne yapsam diye düşünürken bulmaya başladım. Konu, Hilali aştı yani. Çok sevdim sizleri.
  • Yeni kıyafetler almayı çok severim. Bu aralar ise eziyet haline geldi çünkü Utkuyu bırakamıyorum. Aynı zamanda kilo almamdan dolayı kendime hiç bir şey yakıştıramaz oldum.
  • Beni tanımayanlar kibirli olduğumu hatta çok havalı göründüğümü söyler. Tanıdıktan sonra ise günah çıkarır gibi gelip eski düşüncelerini benimle paylaşıp ne kadar çok yanıldıklarını söylerler. Kibir ve gurur dan hepimizi korusun Allahım. Kibir ve gurur ile ilgili onca hadis var. Onları okuduktan sonra korkmamak mümkün değil.
  • Ve tek isteğim; vatanına ve dinine bağlı, duyarlı, saygılı, kendisinden razı olunulan bir insan yetiştirmek, Utkumu büyütmek.
Ay ne çok meraklıymışım kendimi anlatmaya. Kendimi tuttum daha. Uzun yazmayı, gözlerinizi yorduğum için sevmiyorum. Beni affedin arkadaşlar. Ben kimi mimlesem ki? Münevver abla, Hesna, Gülenay ve Lavantini mimliyorum kabul ederlerse tabi.
Muhabbetle, sağlıcakla kalın...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

canım bizde seni bu sayede daha iyi yakından tanımış olduk....bu arada etimekli tatlına bayıldık...harika görünüyor...ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

rabiacım seni daha iyi tanıma fırsatım olduğu için sevdim ben bu oyunu kabul ettiğin için teşekkürler sevgiler

Unknown dedi ki...

Rabia'cim mimlemissi beni:)eh bende dilim dondugunce anlatayim ir iki kelam...

Hadi kalsaglicakla.

Adsız dedi ki...

merhaba,doğrusu seda iyi akıl etmiş,bu oyunu ve sen de çok güzel yazmıssın..çok genç bir yaşta olmana rağmen bu kadar duyarlı oldugun için seni kutluyorum canım..Allah utkuya ve bütün ailene sağlık ve afiyet versin..selamlar..he bu arada tatlıyı da es geçmeyelim çok güzel..kıyma makineme gelince elde çekilenden değil,elektirikli ama annem yaklaşık 20 yıl önce yani buralarda makine yokken almanya dan getirtmiş.. o yüzden aparatı yok,oralarda var mıdır gerçekten..

yemek dedi ki...

Kendini öyle güzel anlatmışsınki, Eşin çok şanslı bence. Ve tek isteğim banada sorulsaydı, aynı cevabı verirdim canım. Bu yazını okuduktan sonra, senin benim inanç ve his dünyama daha yakın oldığunu anladım.
Benide mimlemişsin, teşekkürmü ediliyor bu durumda?:)
Ayrıca her istediğimi mimleyebilirmiyim, daha önce mimlenmemiş mi olması gerek? Öyleyse mimlenmemiş olanları nasıl bulurum?
Kendi yazdığıma kendimde gülüyorum şu an, ne çok sormuşum, ne yaparsın cehalet:)

Adsız dedi ki...

Rabia'cım en çok ''güleryüzlü olmak sadakadır'' lafı çok hoşuma gitti. Böyle bir söz olduğunu bilmiyordum. Bu sözden sonra daha çok tebessüm etmeye çalışacağım. Normalde bende güleryüzlüyüm ve güleryüzlü insanlarıda çok seviyorum. Çünkü gülmenin insanlara pozitif enerji verdiğini düşünüyorum. Kendini çok iyi anlatmışsın. Seni görmedende bu anlattıklarınla gözümde canlandırdım. Allah eşin ve oğlunla birlikte sağlıklı,sıhhatli ömrün boyunca hep güleceğin, uzun bir ömür nasip etsin inşallah, kendine iyi bak işlerinde kolaylıklar...

Ebru
http://mutfaksepeti.blogcu.com/

Tuba dedi ki...

Rabia, yazdiklarini gulumseyerek okudum, kendini cok guzel anatmissin. iyi taniyorsun kendini. sevgilerle,

*Ra dedi ki...

Leziz yazıyı abarttım gibi geldi. Bazılarını çıkarayım dedim ama hiç birinden vazgeçemedim. Eksik kalacakmış gibi geldi. Tatlıyı beğenmişsin. Biz de çok beğendik. Seve seve yedik.

Sedacığım valla anlaşıldığı üzere seve seve anlattım kendimi. Sevdim bu oyunu. Meğer böyle bir oyun çıksa da kendimi anlatsam diye bekliyormuşum. :)))

Gülenay hemen geliyorum yanına. neler yazdın merak ettim.

Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim canım. Elle çekilen makinelerin ayrı olarak aparatı satılıyor. Ama elektiriklilere olur mu bilmiyorum canım. Ben çarşıya çıktığımda bir araştırma yaparım.

Lavantin istediğini mimleyebilirsin. Ben öyle yaptım. Daha önce mimlenmemiş olanlar nasıl buluruz bilemiyorum. Ama oyun henüz yeni. mimlenen çok değil. Sen seç kendince.

Ebrucuğum "kardeşine tebessüm sadakadır" diye bir hadisi şerif var. Onu yazmak istemiştim canım. Duaların için çok teşekkür ederim canım.

Tubacığım, aslında yazmaya başlarken aklımda hiç bir şey yoktu. Sonra bir şey yazamam diye düşündüm. Yazmaya başlayınca aklıma geldi.

munevver dedi ki...

Rabiacığım,memnuniyetle anlatırım da nasıl olur bilmiyorum.Sen ne güzel anlatmışsın.Bu arada benzeşiyoruz da....
Sevgiyle,nanelimon

Naile dedi ki...

Rabiacığım bu mimleme olayı ne güzel birşeymiş böyle hemen hergün blogunu takip edip hiç yüzyüze görüşmemiş olsak bile bu ortamlardan tanıştığımız insanları daha da yakından tanımış oluyoruz. Uzun yazmakla iyi etmişsin.

Sevgiler..

aintabsofrasi.blogcu.com

*Ra dedi ki...

Münevver hanım sizi bu kadar seviyor olmam benzeşiyor olmamamızdan kaynaklanıyordur.

*Ra dedi ki...

Naileciğim nerelerdesin. Yoktn kaç zamandır. Hemen geleyim sana. umarım hemen yayılır da sizleri de okurum ben.
Sevgilerimle.

yemek dedi ki...

Rabia merak ettim, bizden önce mimlenenler, onlardanda önce mimlenenler, şöyle bir araştırma yaptımda 2-3 kişi haricinde kimse cevep vermemiş. Neden böyle, kibarca kendimden bahsetmekten hoşlanmam demekmi, cevap vermemek? Birisi lütfen beni aydınlatsın.

*Ra dedi ki...

Lavantin belki de haberleri olmamıştır canım. Kimbilir. Yoksa açıklaması yapılırdı diye düşünüyorum canım.

Hesna dedi ki...

Rabiacığım merhaba
senin yazını okuduktan sonra mimlenme konusunda heyecanlandım.insanların kendisini anlatması hem kolay hemde bir o kadar zor.ne yazacağımı nasıl anlatacağımı düşünmeye başladım.
Seni bir nebzede olsa daha çok tanıma fırsatı bulmaktan dolayı sevindim.Sevecen olduğun yazılarınada yansıyor zaten.Güleryüzlü olmakta gerçekten önemli bir özellik. Utkuyu da istediğin gibi duyarlı,saygılı, yararlı bir çocuk olarak büyüteceğine eminim.

Sevgilerimle
Hesna

Hanife dedi ki...

Ne guzel yazmissin Rabia'cigim..
Opuyorum seni ve Utku'yu..

*Ra dedi ki...

Hesnacığım çok teşekkür ederim canım. Ben de ilk heyecanlanmıştım. Seni de okumaktan mutluluk duydum inan.

Hanife hanım biraz fazla uzatmışım ama heyecanla her şeyi yazmak istedim galiba.
Sevgiler...