Pazartesi, Ocak 08, 2007

Terbiyeli Kebap

Herkese merhabalar. Bayram tatilimiz yeni bitti ve işbaşı yaptık. Evde bağlantım kesik olduğu için internete giremedim. Fırsatını bulduğum zamanlarda ise ilk işim linklerimi ziyaret etmek oldu. Yorum bırakamasam da takip ettim arkadaşlar sizi. Bir hafta ilaç gibi geldi bana. Utkum ile güzel güzel vakit geçirdik. Tekrar işe dönmek ise büyük bir eziyet açıkcası. Bayramı ve yılbaşını geride bıraktık ve evdeyken bol bol denemeler yaptım. Zamanla hepsini yayımlayacağım. Sonra evde kalmadığıma ve çalışıyor olmama şükrettim. Yoksa 100 kilo olurdum kesin. Her günüm mutfakta yeni bir şeyler denemek ile geçti. Ve işler hiç bitmiyor. Ben toparlarken, yaramazım bir taraftan dağıtıyor. Devamlı evde olmamak çok güzelmiş yani.

Kurban bayramı demek tabiiki bol bol kebap demek. Biz de bayramdan bir kaç gün sonra yapmaya karar verdik. Kabap yapmanın tarifi mi olur demeyin arkadaşlar. Güzelce bir terbiyede bekletirseniz etinizin lezzetine doyum olmaz. Aynı zamanda yumuşacık olur.

Malzemeler:
  • 1 kğ kadar kebaplık kuşbaşı
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar yoğurt suyu ya da süt
  • 1 ya da 2 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, nane

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri karıştıralım ve 5-6 saat dinlendirelim. Akşam yapacaksanız sabahleyin hazırlayıp bekletmenizi tavsiye ederim.
  • Gerisi ise bildiğimiz işlem. Şişlere etlerimizi ve yağlarımızı orantılı bir şekilde saplayarak mangalda pişiriyoruz. Bir şişe 2 adet yağ koyarsanız yeter. Yağ yemem ama kebaba lezzet veriyor. Piştikten sonra ayırıyorum.


Bu şekilde yaptığınız kebapların lezzet farkını göreceksiniz. Bundan eminim. Tecrübe ile sabittir.

Sevgilerimle...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Rabiacım Merhaba
Bana bıraktığın mesajı görünce çok sevindim. geçen hafta bende siteni sıkça ziyaret ettim ama gelmediğini görünce izinli olabileceğini düşünmüştüm.geldiğine sevindim.

kebabın terbiyesi iyi olunca gerçektende çok lezzetli oluyor.seninkide çok güzel görünüyor eline sağlık canım.

hesna

Adsız dedi ki...

Merhaba ellerine sağlık ben mangaldan ziyede dolmalık biberin közlenmiş haline bayılıyorum salatada incecik çok iştah açıcı

munevver dedi ki...

Rabia,kebabın ne kadar iştah açıcı.Eline sağlık.Ben de İstanbulda değildim.Yeni geldim.Ancak ziyaret ediyorum sizleri..
Sevgiyle,nanelimon

yemek dedi ki...

Merhaba Rabia hanım, uzaklardayııııız bize bu yapılmazki. Antep' her gelişimde elimden gelse kahvaltıda da kebap yerim. Bende Antep'liyim sizi tanıdığıma çok sevindim. Antep yemeklarini tanıtan ayıntap sofrası ve naçizane benim glog'umdan başka sayfa olduğunu bilmiyordum, çok memnun oldum.

Banada buyrun ve blog'umdaki yemekler hakkında ki yorumlarınızı beklerim.
Sevgiyle kalın.

*Ra dedi ki...

Hesna inan ben de gelen her mjsı büyük bir heyecan ile okuyorum ve de çok seviniyorum. Evet izinliydim ve yoktum. Bazı sorunlar vardı onları halletmeye çalıştım. Tekrar burada olduğuma seviniyorum.

Sedacığım, ben sırf közlenmiş biber hatırına kebab yerim. İnan abartmıyorum.

Münevver hanım gelmiş olmanıza çok sevindim yokluğunuzu hissediyorum. Bu arada ben sizden posta adresinizi istemiştim.

Lavantin merhabalar hemşerimi görmek buralarda çok mutlu ediyor beni. Hemen seni linklerime ekliyorum ki takip edeyim.

Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım yumuşacık ve iştah açıcı görünüyor

LaMa dedi ki...

Ben de sabah koydum kurban etini terbiyelensin diye, tembelligi birakirsam firina koyayim da aksam yiyelim:)
Ellerien saglik Rabia'cim

*Ra dedi ki...

Kirazcığım çok teşekkür ederim, denemeni tavsiye ederim.

Lama merhabalar canım. Kendine tembel deyip de haksızlık etme lütfen. Afiyet olsun size.
Sevgilerimle...

yemek dedi ki...

Merhaba titilo, nazik hreketin için teşekkür ediyorum. Bende seni linklerime ekliyorum.
Sevgiler...