Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 pk. vanilya
İçine; çekirdekleri ayıklanmış vişne
Şerbeti için : 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, çeyrek limon
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Arkasından kalan malzemeyi ekleyip karıştıralım.
- Karışımı yağlanmış tepsiye boşalttıktan sonra vişneleri aralıklarla üzerine dizelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarınca dek pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbetini hazırlayalım.
- Fırından çıkarır çıkarmaz sıcak şerbetini dökelim. Üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.
Bu meze tabağındakiler, Bodrum'da annemin Gürcistan asıllı arkadaşı Ziyade ablaya gittiğimizde bizim için hazırladıkları. Ziyade ablanın değişik aksanı ile seni sanal alemden tanıyoruz demesi beni çok mutlu etmişti. Harika bir Bodrum manzarası ve arkadaş sohebeti eşliğinde tadına doyulmaz bir öğle yemeği yedik.
Tabaktakilerin tarifini ben veremeyeceğim ama hepimizin göz kararı yapabileceği şeyler.
- Patetes salatası
- Deniz börülcesi
- Börülce
- Patlıcan salatası (Tüm malzemeler közlenmiş haldeyken yapılan bir salata)
- Yoğurtlu semizotu
- Ve ızgarada pişirdiğimiz tavuklarımız
Bu tabaktakiler iftar için hazırlayacağınız mezeler için size fikir verebilir.
Sevgili Süheylacığıma buradan kolaylıklar diliyorum. Şimdiden herkesin ellerine sağlık. Hayırlı iftarlar.
Sağlıcakla kalın. Sevgilerimle...