Perşembe, Kasım 29, 2007
Kuskus Salatası
Yarım paket haşlanmış kuskus, 2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, yeteri kadar tuz, incecik kıydığımız salatalık turşusu, iki ince dal soğan, iki ince dal sarımsak, maydanoz karıştırılır ve bayıla bayıla yenir.
İş ortamında ne yazacağımı bilemiyorum. Beni affedin arkadaşlar. Biliyorum çok uzak kaldım. Ağır aksak gidiyorum işte. :)
Sevgilerimi gönderiyorum. Sağlıcakla kalın.
Pazar, Kasım 25, 2007
Salı, Kasım 20, 2007
Ispanaklı Pasta
Ispanaklı Kek:
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı yağ
- 100 gr haşlanmış ıspanak
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Yapılışı:
- Yumurta, şeker, vanilya iyice çırpılır.
- Yağı ve robotta iyice çektiğimiz ıspanakları da ilave edelim.
- Unu ve kabartma tozunu eleyip yavaşça karıştıralım.
- 20 cm lik çemberi yağlamadan, altına yağlı kağıt koyalım ve 170 C de önceden ısıttığımız fırında kekimizi pişirelim.
Bu sırada, 100 gr krema ve 100 gr bitter çikolatayı eritelim. Ve soğumaya bırakalım.
Kekimiz piştiğinde ikiye böldüm. Çemberin içine tekrar bir kat keki yerleştirdim. Üzerine soğuttuğum çikolatayı yaydım. Çikolata çok sıcak olduğunda akıcılığı arttığından soğumasını bekledim. İkinci keki üzerine koyup bu şekilde bir gece dolapta beklettim. Çemberin içinde bekletince kenarlarından çikolata akmadı. Ve ertesi sabah yarım paket hazır pasta kreması çırptım ve kaplamasını yaptım. Rendelediğim çikolata ile de süsledim.
Çikolatanın girdiği pastalara bayılıyorum. Rulo şeklinde de yapılabilir. Güvendiğiniz bir ıspanakli kek tarifi ile de yapabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileği ile. Sevgiler.
Pazartesi, Kasım 12, 2007
Beyrim(Gıldet) ve Kabak Tatlısı
Köyde(Göksün'ün Çardak Kasabası) kadınların işlettiği bir fırın var. Yağlı ekmekleri de pek güzel oluyor. Gelirken tereyağ ile yaptırdık ve dondurucuda saklıyorum şimdi. Sabahları beyrim ile kalori bombası, harika bir ikili oluyor.
Kabak tatlısı kayınvalidemden, kabak ve ceviz de kayınpederin gözü gibi baktığı bahçesinden. İşin aslı kabak tatlısı ile aram yoktur. Fakat bol cevizli olunca hafif, harika bir tatlı oluyormuş. Ben de yapayım diye tarifini aldım tabi.
- Orta boy bir kabağı dilimleyip bir su bardağı su ve göz kararı şeker ilave ederek haşlamış. Zaten kabak kendi suyu salar dedi. Soğutup ceviz ile servis ediyormuş.
Üzerimdeki ağırlığı atabilirsem mutfağa girip denemek istediklerimi yapma niyetindeyim. Bu haftalık benden bu kadar. Sevgi ve saygılarımla.
Salı, Kasım 06, 2007
Peynirli İrmik Helvası
Bu tarifi, günlüğümü yazmaya yeni başladığımda yayımlamıştım fakat oradaki resim kaybolunca yenileyerek size hatırlatmak istedim. Son günlerde en çok yaptığım tatlı bu. Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Dondurucuda tatlı yapılmak üzere beklettiğim tuzsuz peynirim vardır her daim. Sizin de elinize Antep peyniri geçerse deneyin derim.
Malzemeler :
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 - 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yeteri kadar tuzsuz Antep peyniri (2-3 adet)
- üzerine tarçın
- Derin bir tencerede tereyağı eritelim ve irmiği ekleyelip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İrmik rengini aldıktan sonra şekeri ilave edip bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
- Bu karışıma soğuk suyu da ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Son olarak da ince ince dilimlediğimiz Antep peynirlerini ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp 1-2 dakika kadar dinlendirelim. Böylece peynirler de erimiş olacaktır.
- Tarçın, ceviz ya da fıstık ile servis edebilirsiniz.
Ben son zamanlarda tembellik yapsam da blogcu arkadaşlarım son sürat çalışmaya devam ediyor. Zerrinciğim ve Esracığım Kevgiri çıkardı. Hatta 4. sayısını dahi yayımladılar. Toplu halde tarifleri bir arada bulduğum arkadaşlarımın kalpleri gibi sımsıcacık bir dergi.
Devletşah ise Yemeknameyi çıkardı. Her sayfasını hayranlıkla açıyorum. Resimler, yazılar, dizayn ustaca. Her iki dergiye de emek verenleri buradan tebrik ediyor ve çalışmalarının daim olmasını diliyorum. Ben dergileri takip ediyordum ama sayfama yeni ekleyebildim.
Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum. Sevgilerimle.