Çarşamba, Aralık 13, 2006

Kabaklı, Baharatlı Kurabiye

İlk defa bir etkinliğe katılıyorum ve ilk defa kabaklı bir kurabiye denedim. Kabaklamayı daha önce yayımladığım için onunla katılamazdım. Ben de daha önce hiç denemediğim bir şey yapayım dedim. Tarifini nereden aldığımı hatırlayamadım, yarım ölçü yaptım ve bir tepsi yaklaşık 20 ad. çıktı. Bir gün dayanabildiler ancak, hemen bittiler. Ilık olarak yenmesini tavsiye ediyorum. Ben gece saat 01:00 gibi tadına bakmak için bir tane yedim. Dayanamadım iki tane de resim çekerken yedim. Sıcakken içerisinde bal varmış gibi bir tad geliyor. Resim çekmek, kurabiye yapmaktan zor geldi açıkcası. Hala güzel resim çekmeyi beceremiyorum. Onu da zamanla öğrenirim umarım.
Mazemeler:
  • 300 gr un
  • bir çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil tozu
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 pk. vanilya
  • 150 gr şeker
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yumurta
  • 90 gr katı yağ
  • 1 su bardağı kadar bal kabağı püresi
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 3/4 su bardağı ceviz

Kabak Püresi: Kabaklamadan artan kabağımı dondurucuda saklıyordum. Yarım kilo kadardı. Yağlı tepside 1 saat kadar fırınlanarak püre yapılması gerekiyordu. Ben haşladım. Haşlama iyi bir metod değil aslında. Kabağın tadı suyu ile birlikte dökülmüş oluyor. Bir dahaki sefere fırınlayarak yapmayı düşünüyorum.

Yapılışı :

  • Fırın 160 derecede ısıtılır.

  • Un, tuz, soda, baharatlar karıştırılır ve elenir.

  • Başka bir kabta yağ, şeker iyice karıştırılır ve yumurta kırılır. Kabak püresi ve vanilyadan sonra ceviz ve kuş üzümünü de ekleyelim. Homojen bir karışım elde edilir.

  • Unlu karışımı da ekleyelim. (Kurabiyelerin sertleşmemesi için unu kattıktan sonra çok yoğurmamak gerekirmiş)

  • YAĞSIZ tepsiye tatlı kaşığı ile düşürelim.

  • 20 dk. kadar pişirilir.

Sonra da afiyetle sevdiklerinizle birlikte yenilir.

Muhabbetle...

Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadi" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

21 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar
ya sizler ne becerikli hanımlarsınız ya,siteye şöyle bir baktım da maşallah yani:))
ellerinize sağlık..

hatice

Adsız dedi ki...

Rabiacığım,ne güzel bir kurabiye bu.Eline sağlık.Okurken dikkatimi çekti.Eğer kabakları hiç su koymadan şekerle haşlarsan ve bıraktığı suyu çektirirsen,suyunu dökme problemin olmaz.(kusura bakma,tecrübeme deyanarak öneriyorum).
Sevgiyle,nanelimon
Rabia akşamdan beri beta bloggerlara yorum iletilmiyor.Neden bilmiyorum.Otherı kullanıyorum bakalım ne olacak...

*Ra dedi ki...

HAtice merhabalar. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

Münevver hanım ben düdüklüde haşladım suyunu da az koydum. Ama yine de dökülen suyuna üzüldüm. Bir dahaki sefere (tekrar yapmam için baskılar var üzerimde :)) ) şekerle yaparım, kurabiye içine attığım şeker oranını düşürürüm.

*Ra dedi ki...

Münevver hanım yorum iletebiliyorum ben. Bana adım adım ne yaptığınızı yazarsanız yardımcı olabilirim belki.

Defne dedi ki...

Sevgili Rabia,
öncelikle, bloguna bayıldım. Tarifler, fotoğraflar ve de Utku sayesinde keyifli bir tur yaptım blogunda. Bundan sonra dilediğim an tıklayabilmek için blogunu linklerime ekliyorum.

Ellerine sağlık!

*Ra dedi ki...

Merhabalar Defne. Ziyarin için çok teşekkür ederim. Sitemi beğenmiş olman ayrı bir mutluluk benim için. En kısa zamanda linklerimin arasındasın sen de canım. Bağlantım şu an çok yavaş. İadeyi ziyaretine geleceğim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Rabia kurabiyelerin nefis olmuş ellerine sağlık İlk etkinliğinmiş bundan sonrakilerdede güzel tariflerini bekleriz.Tarif için teşekkürler sevgiler.Bu arada siteni linklerime eklemek istiyorum mahsuru yoksa eğer :)hoşcakal.

*Ra dedi ki...

Merhabalar Pastacı Kız. Site adresini yazarsan ben de senin ziyaretine geleyim. Linklerine eklemenin hiç bir mahsuru yok. Bilakis mutlu olurum. Sevgiler.

Yelda Özyurt dedi ki...

merhaba
kurabiyelerin cok sirin olmus. Resimler de bence fena degil. Sana bir tavsiye; gunisigindan faydalan resim cekerken. Bunun icin geceyarisi yerine gunduz cekersen farki goreceksin...

Adsız dedi ki...

Masallah cok yeteneklisin canim :)

Bu arada Adam Bebek galatasarayli hem fanatik ne olacak simdi :))))

Adsız dedi ki...

Sevgili Rabia.Kurabiyeler cok güzel ve istah acici gözüküyorlar.Kabagin kurabiyede yer almasida ayri bir güzellik.Ellerine saglik.
Sevgilerle

Hesna dedi ki...

Rabiacım merhaba
öncelikle mesajını bugün gördüm canım. beni merak etmen öyle duygulandırdıki beni anlatamam. sanal ortamlardada insanlar güzel ilişkiler kurabiliyor demekki.ben biraz rahatsızdım doktordan rapor aldım ve bu hafta işe gitmedim ve evde sürekli dinlenerek geçirdim.hiç bilgisayar başına geçemedim. bugünlerde daha iyi hissediyorum kendimi.ilgin için çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca ilk etkinliğinde hayırlı olsun nefis bir kurabiye yapmışsın eline sağlık.harika görünüyorlar hasta halimde bile canım çekti.

sevgiler
hesna

*Ra dedi ki...

Merhaba Minik Patikler. Adam bebeğe doğru şeyler öğretin lütfen. Mesela bir Fener marşı. :)))

Serap merhaba canım. Denemeni tavsiye ediyorum. Hatta kurabiye sevmeyenler bile iştahla yedi.

Ve Hesnacığım. Merhabalar canım. Sanal ortamda tabiki arkadaşlıklar kurulabilir. Aslında çok imreniyorum aynı şehirde olup da görüşenlere. Keşke sizlerle aynı şehirde yaşasaydım diyorum. Sizler gibi sevebileceğim Antepli bir blogcu olsa da görüşsem diyorum. Ama belki olur, kim bilir. Tekrar geçmiş olsun canım. Dönüşüne çok sevindim. Kendine dikkat et.
Muhabbetle...

*Ra dedi ki...

Yelda Hanım Merhabalar. Tavsiyenize uyacağım. Çok teşekkür ederim. Aksilik ben de hep akşam çekiyorum. Haklısınız. Muhabbetle...

EGE dedi ki...

süpersiniz , çok güzel görünüyorlar.maşallah utkunun annesine;bu ne marifet öyle.ellerinize sağlık.çalışan bir anne olarak nasıl yetişiyoruz şaşırıyorum doğrusu.ben dinlenmeye vakit bulamıyorum bu yıl.biraz büyüyünce rahatlar mıyım acaba:))sevgiler...ege-gültaç

Thinker Bell dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor kurabiyeler.Kabak tatlısını çok seviyorum.Bu şekilde denemedim hiç ama mutlaka deneyeceğim.Hem kurabiye hem de bir kabaksever olarak tam bana göre gibi.Tekrar elinize sağlık.Sevgiler...

tatli-tuzlu dedi ki...

Merhaba Rabia sayfani önceden hic tanimiyordum,yemek etkinligi sayesinde sayfani ziyaret ettim.Cok güzel tarifler var harika gercekten,ellerine saglik.Bu yemek etkinligi iyiki yapiliyor.Sevgiler behiye

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Harika bir kurabiye... Mutfakta malzemem varsa(Bakmaya gidiyorum) hemen yapicam...
Sevgiler Sonia.

*Ra dedi ki...

Gültaç merhaba canım. Bunca şeye nasıl yetişiyorsun diye sormuşsun. Linklerimdeki arkadaşları hergüz ziyaret ediyorum o zaman kendimi hemen mutfağa atmak geliyor içimden. O nedenle de utku beyimizle ya da O olmadan mutfaktayım sürekli. Büyünce rahatlar mıyım diye düşünme bence. Daha yorucu oluyorlar zamanla. Ege de heryerini karıştırmaya başlasın anlarsın beni.
İrlandalı Kız merhabalar. Sitene gelip hemen adının neden İrlandalı olduğunu öğreneceğim. Bu yaz tanıştığım ve çok sevdiğim İrlandalı bir aileyi hatırlattın bana. Kurabiyelerimi beğenmene de çok sevindim. Denersen sonucundan beni haberdar edersin değil mi?

Behiye hanım merhabalar. Ziyaretiniz beni çok memnun etti. Beğenmiş olmanız da mutluluk verici. Ben sizi ziyeret ediyorum sık sık.
Sonia sen ve pirinç benim için birlikte düşünülür olduğuz inan. Hiç aklımdan çıkmıyor ki. Denersen sonucunu bekliyorum canım.

Muhabbetle...

Nukhet dedi ki...

Merhaba Rabia

Bu sizinle ilk karisilasmam ve bu guzel kabakli kyrabiyeli ve baska bir cok degisik seyi gordum. Ellerinize saglik denersem ben de buraya geri donecegim. Utkuyu da opuyorum. Sevgiler

*Ra dedi ki...

Nukhet hanım ben de hemen sizin blogunuzu keşfe çıktım. Şimdi geldim :))
Teşekkür ederim ziyaretiniz için.
Sevgiler.