Çarşamba, Aralık 06, 2006

Midye Tatlısı

İlk defa denediğim tadına doyamadığım midye tatlısı. Annem baklava gibi olmuş dedi hatta. Bu sabah evde kendisi de yapmış. Şerbetini koymadan dolapda saklıyor. Misafiri geldiğinde şerbetini hazırlayıp üzerine döküyor. İşte hazır. Yanında da küçük bir dilim dondurma. Misafileriniz için nefis bir ikili. Ben bu tarifi görümcemden almıştım.
Hamur Malzemeleri:
  • 1 çağ bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 Pakmaya
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • bir tutam tuz
  • aldığı kadar un

İç malzemesi için de yeteri kadar ceviz

hamuru açmak için bir miktar nişasta

üzerine sürmek için bir yemek kaşığı kadar tereyağ

Şerbeti için 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su

Yapılışı :

  • Tüm malzemelerden yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 15-20 dakika dinlendirelim.

  • Hamuru altı eşit parçaya bölelim.

  • Her birini nişasta ile tabak büyüklüğünde açıp, üst üste koyuyoruz.

  • Üst üst koyduğumuz hamurları yine nişasta yardımı ile açarak büyük bir hamur elde ediyoruz.
  • Bu hamuru rulo yapıyoruz ve 1 cm kadar dilimliyoruz.

  • Dilimlediğimiz birer cm lik spiral halkalarımızı alıyoruz ve resimdeki gibi en ortasından aşağı iterek huni gibi şekil veriyoruz ve arasına ceviz koyup ikiye katlıyoruz.

  • Yağlanmış tepsimize yerleştirip erittiğimiz tereyağını fırça yardımı ile üzerlerine sürelim ve 175 derecede kızarana kadar pişirelim. Ve soğumasını bekleyelim.

  • Sonra da şerbetini hazırlayalım. Biri soğuk biri sıcakken şerbetini ilave edip çekmesini bekleyelim.

  • Tatlımız hem pişerken kabarıyor hem de şerbetini emerken.

Hamur açmayı bilmeyen ben bile yaptım. Nişasta hamuru birbirine yapıştırmıyor ve kat kat bir görüntü veriyor. Denemenizi tavsiye ediyorum. Oldukça hafif bir tatlı.

Muhabbetle...

Muhabbetle.

16 yorum:

munevver dedi ki...

Rabiacığım,mayalı hamurları çok seviyorum.Tatlını çok beğendim.En kısa sürede deniyeceğim.Bayrama da benim için bir alternatif oldu...
Eline sağlık.Hamuru mayalanması için bekletmeden mi açıyoruz?
Sevgiyle,nanelimon..

*Ra dedi ki...

Münevver Hanım merhaba.
Beğendiğinize savindim. Bağram öncesi güzel bir alternatif olacağını düşünmüştüm. Ben mayalanması için beklemedim. Yazarken benim de aklıma geldi. Acaba mayalanması gerek mi diye. Eve gittiğimde tarifine tekrar bakayım, olmadı telefon açar sorarım görümceme. Kendisi ne yapmış diye. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Rabia merhaba
yine süper bir tarif. görüntüsü müthiş güzel , kıyır kıyır görünüyor. nasıl canım çekti bir bilsen.

selamlar

hesna

*Ra dedi ki...

Hesnacığım teşekkür ederim. Tadı güzel gerçekten de. Hemen denemeni tavsiye ediyorum.
Siparişini verdiğim yağ da gelince sizlere harika bir kurabiye tarifim olacak.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba rabia,
nihayet yazmayı başarabildim. tatlının şekli çok degişik ve çok da güzel e benziyor.sen hamur açmayı bilmediginden bahsetmişsin bende becerikli degilim bu konuda ama bunu denemek istiyorum umarım başarılı olurum.sanada yazarım sonucu:)bu arada sıcaklıgın için teşekkürler...
betül...

Adsız dedi ki...

Canım çok güzel görünüyor...
Kısmet olurda oralara bir gün gelebilirsem, biliyorsun sen benim neyi en çok sevdiğimi:),
ondan ve de bu tatlıdan mutlaka isterim şimdiden söylüyorum...
Ben bu tatlıyı yapabilir miyim?
Son denediğim milföy hamurlu tatlıdan sonra...
Yok henüz hazır değilim...:)
Büyük bir fiyaskoydu...
Üzerimden kolay kolay atmam mümkün olmayacak şokunu:))
Ama şöyle sıkı bir destek ve de cesaretlendirme ile belki bir süre sonra deneyebilirim...:)
Ellerine sağlık canım.

Özledim sizi...
Öpüyorum...
Selametle...

(Songül)

*Ra dedi ki...

Münevver hanımcığım, hamuru 15-20 dakika dinlendirmek gerekiyormuş. Ben hatırlayamamışım. Kusuruma bakmayın. Çok teşekkür ederim bu arada. Tarifi düzelttim.

Betülcüğüm merhaba.
Yazmana çok sevindim. Kolay ve gösterişli bir tatlı. Sonucunu merak ediyorum.

Canım arkadaşım sen buraya gel ben sana neler hazırlarım neler. Bu arada milfoy ile ben de bir keresinde bir tatlı denedim. Hem de benim partonları ağırladığım akşam için. Tam bir fiyaskoydu. O nedenle milföy ile tatlı bana göre değil. Sen bundan başla bakalım. Senin tatlıların her biri aynı ebatta, aynı çapta olur kesinlikle. :)))

Muhabbetle...

*Ra dedi ki...

Bu arada msn de görüşmek isterseniz msn de gün içerisinde sürekli online ım. rabiatatli@hotmail.com

SEDA dedi ki...

harika birşey bu görüntü çok hoşuma gitti.ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

EGE dedi ki...

ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar.hem pasta, hem de tatlı.egeden fırsat bulduğum ilk an tatlıyı denemek istiyorum.bende açmayı pek beceremiyorum,ama sizin sözünüzden cesaret alarak denemek istiyorum.sevgiler...

*Ra dedi ki...

Sedacığım beğenmiş olmana çok sevindim. Teşekkür ederim.

Merhaba Ege ve Gültaç. Merdane ile yamuk olan yerleri yuvarlak yapmaya çalıştım oldu. İnsan isteyince yapıyormuş. Gerçi be n daha önce deneme yapmadığım için bilmiyorum. İşte tecrübe ediniyoruz böylece. Burada da tecrübelerimizi paylaşıyoruz.
Sevgiler...

umran dedi ki...

goruntusu muhtesem bir tatli.ellerine saglik...

*Ra dedi ki...

Umrancığım çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Rabia, bu güzel tatlini bugün denedim ve gercekten dedigin gibi harika oldu. Henüz bloguma eklemedim ama bu aksam eklemeyi düsünüyorum, bi ara ugra istersen...

Bu güzel tarifi paylastigin icin tesekkürer. Almanyadan Selamlar...

Fatma
www.blogcu.com/kayserimutfagi

Adsız dedi ki...

tatli cok güzel görünüyor.

mehtap dedi ki...

merhaba rabia hanım,
midye tatlısının adını duymuştum ama tarifini ancak sizin sitede bulabildim.bugün hemen yapmayı düşünüyorum.Ben K.Maraş tan Mehtap