Pazartesi, Aralık 04, 2006

Taraftar Pastası


Pastası için Portakal Ağacındaki Kümbet Pastayı kullandım. Orada detayları var.
Şeker Hamuru için ise; Emel Başdoğan'ın şeker hamurunu kullandım. Pastacı Burcu Hanımın sitesinden almıştım tarifini.
Şeker Hamuru için:(Ben yarısını kullandım)
  • 1 kg pudra şekeri
  • 70 gr su
  • 15 gr toz jelatin
  • 80 gr glikoz
  • ektra pudra şekeri
Yapışılışı: Öncelikle arkadaşlar şeker hamurunu ben acemice denedim olur gibi oldu. İleride inşallah daha çok denemelerim olacak. Kafayı takmış durumdayım. Rüyalarıma dahi giriyor. Şeker hamurumu yaptım ve hamurumun üçte birini mavi boya ile yoğurdum. Kalanı ise sarı boya ile boyadım. Mutfak tezgahımı temizledim ve önce lacivert altıgenlerimi hazırladım. Ardından da sarı altıgenlerimi yaptım. Ama öncesinde bilgisayardan bir altıgen çıktısı alıp, karton bir kalıp hazırladım kendime. Sıraya göre altıgenlerimi yerleştirdim. İşte bu kadaaarr.
Pastayı daha önce hazırladığımdan kolay oldu. Siz de şeker hamuru deneyecekseniz eğer bu modelden başlayın arkadaşlar. Sabah pastayı yaparsınız, akşam da kaplamasını. Aynı zamanda altıgen kesip yerleştirdiğimizden yani tamamen tek defada kaplama yapmadığımızdan kolay olacak.
Sevgiler ...

10 yorum:

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba Rabia,

Süpersin ellerine sağlık.Ben de geçen cumartesi günü denedim ilk kez şeker hamurunu ama bir pastaya kullanmaya henüz cesaret edemedim doğrusu.Tebrikler,ilk deneme için gayet güzel olmuş.

Sevgiler,
Müge

munevver dedi ki...

Rabiacığım,önce eşinin doğum gününü kutlayayım.Hep birlikte,mutluluğunuz daim olsun.

Pastandaki altıgenler çok muntazam olmuş.Eline sağlık.Dilimlenmiş halini göremiyecek miyiz?
Sevgiyle,nanelimon...

Adsız dedi ki...

Rabiacım Merhaba
Öncelikle eşinin doğum gününü kutluyorum, nice sağlıklı yıllar diliyorum.
Dün akşam evde eşim ve çocuklarla birlikte bloglara bakarken, sabah Fenerbahçe pastasını görmüştüm senin blogunda, gösterdim eşime. O da fanatik bir Galatasaraylı.Tarifide görünce yorum yazayım dedim ama eşim tarafından engellendim. Fenerbahçe pastası için yazacağın yorumu ben olmadığımda yaz bari dedi, bende bugüne bıraktım:)Eşimin baskısıyla bendende en kısa sürede Cimbom pastası gelecek sanırım.
Ayrıca her ne kadar fenerli olsada pastan nefis olmuş çok albenili eline sağlık.

Sevgilerle
Hesna

*Ra dedi ki...

Merhabalar Müge;
Çok teşekkür ederim, demek ki aynı deneyimleri yaşıyoruz. Ben de pastayı tek defada kaplayamayacağımı düşünüyorum şimdi. İlerisi için çalışmalarım olacak. Çevremdekileri şaşırtmayı seviyorum. Bizler burada şker hamuru ile uğrsaşan kişiler sayasinde çok şey görüyoruz ama çoğu kişi buna yabancı. Biz şanslı grubuz. :))

Münevver Hanımcığım kutlamanız ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dilimlenmiş halinin resmini çekmeyi akıl edemedim telaşımdan. Ama Portakal ağacındaki pasta ile aynı oldu. Yalnız bir dahaki sefere şeker oranını azaltacağım. Bize çok şekerli geldi.

Hesnacığım merhabalar. Yorumunu ilk okuduğumda baya bir güldüm. Benim de eşim olsa aynı tepkiyi verirdi kesinlikle. Senin sitende de galatarasar pastası görmeyi isterim tabiki. Bu arada fanatik bir kocanın bundan güzel bir doğum günü pastası olacağına inanmıyorum. Çok mutlu oldu. Yaparken bir de boşuna uğraşıyormuşsun gibi düşünüyor insan. Ama o ilk gördüğündeki sevinç bir ömür unutulmayacak gibi.
Teşekkür ediyorum. Muhabbetle kalın.

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

www.blogcu.com/pembeli

Hesna dedi ki...

Rabia ben sana birşey soracaktım.
yeni bir post gönderirken resimleri almada problem yaşıyorum. resimleri aktaramıyorum. nedenini ve çözümünü biliyormusun veya ne yapmalıyım. yanıtını hemen bekliyorum teşekkürler.

hesna

*Ra dedi ki...

Hesna bir ara ben de yeni resim ekleyemiyordum ve bloger in sorunu olduğunu düşünmüştüm. Yalnız şimdi ara sıra oluyor aynı hata. Ben de photoshop da resim düzenlersem ekleyemiyorum. Rengi bozuluyor. Ama resim ekleme panosundan Image Size ı Small olarak seçip, resim konumunu da "none" yi seçersem geliyor. O zaman da resim çok küçük kalıyor tercih etmiyorum. Blogger Beta sürümünü çıkardığından bu yana hatalar devam ediyor. Zamanla düzelir diye düşünüyorum. Ama nedenini araştıracağım. Öğrenir öğrenmez söylerim sana.
msn adresim açıktır her zaman rabiatatli@hotmail.com buradan da konuşabiliriz.
Görüşürüz.

hanimiş dedi ki...

Çok başarılı olmuş Rabia ellerine sağlık.. İlk pastan böyle olduysa devamında kimbilir neler gelecek

*Ra dedi ki...

Işıl Hanım çok teşekkür ederim. Beğendiğinize çok sevindim.

Adsız dedi ki...

Biraz gec bir yorum ama tum yemekleriniz gibi pastaniz da harika gorunuyor.Uzun zamandir seker hamuru denemek istiyordum ama cesaret edemiyordum. Beni yureklendirdiniz. Tesekkurler. Ellerinize saglik.

Selma