Perşembe, Şubat 22, 2007

Havuçlu Tırtıl Kek

Mutfağın bir köşesinde gözümün içine baka baka duran 11 tabak beni çok rahatsız etmeye başlamıştı. Sevgili komşularımdan aşureler geldi o tabaklarda. Boş vermek de olmaz tabi. Ben de topluca dağıtayım diye kek hazırlığına koyuldum. Kendi göz kararıma göre yaptım. O kadar tarif gürünce insanın göz kararı da gelişiyor demek ki.
Reklam olsun diye demiyorum ama tadı gerçekten nefis olmuştu.

Sonra kek yapmışken, biryerlerde gördüğüm bu görüntüyü oluşturayım da güzel bir şekilde sunayım sizlere dedim. Belki acil doğum günü pastası olarak yapmak isteyenler olabilir.
Ben beceriksiz tabi yine yapamadı kaplama işini. Yani istediğim gibi değildi. Ama çok yorulmuştum ve uykum gelmişti. Sabırsızım sanırım. Gece yaptığımdan sarı spotun altında resim de çirkin çıktı tabi.
Bu şekilde dolaba sığdırmam zor olacağından bozdum hemen.
Belki birazdan bozacağım diye çok özenemedim. Zaten yaparken de siteye bu şekliyle eklemekten çoktan vazgeçmiştim. Ama Naile fikir olması için ekleyebilirsin dedi.
Tüm bu kusurları görmeyip, sizin daha iyi yapacağınızı tahmin ederek tarife geçeyim.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı yağ
  • 1,5 -2 su bardağı kadar un
  • 2/3 su bardağı ceviz
  • 5 orta boy havuç
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 3 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kadar muskat rendesi(hint cevizi)
  • bir tutam tuz

Yapılışı:

  • Yumurtaları, vanilya ve şekeri iyice çırpalım. Yağı ekleyip karıştıralım. Ceviz ve rendelediğimiz havuçları, arkasından geri kalan malzemeleri ekleyip, yağladığımız kek kalıbında 175 derecede pişirelim.
  • Üzeri için ise krema yapmaya bilirsiniz. Ben süt kreması, labne ve pudra şekerini çırparak hazırladım. Kürdan ucu ile de yeşil gıda boyası kattım. Pek sevmesem de başka seçenek bulamadım.
  • Portakal kabuğu ve bonibon ile göz yaptım. Kalan şeker hamurum vardı. Onu da renklendirip ayak, ağız ve antenlerini yapmaya çalıştım.

Aslında çok zamanımı almadı. Dediğim gibi acil doğum günü pastası olabilir.
Hafta sonu bu beceriksizliğimi telafi etmek ve kendime moral vermek için tekrar kek yapma işine girişeceğim. Lakin kek yediğim en güzel havuçlu kekti. Ben kuru keklere muskatı çok yakıştırıyorum.

İyi hafta sonları.

Sevgilerimle...

Tavsiyem

Benim kek kalıbım biraz büyük olduğundan 4 yumurtalı kek az kabardı. O nedenle dik tutmakta zorlandım. Yumurta miktarını ve diğer malzeme miktarını artırarak yapmanızı tavsiye ediyorum. Kekin yüksekliğinin çok olması dik olarak durmasını kolaylaştıracaktır.


Yukarıdaki şekil de nasıl keseceğiniz ile ilgili.

Resim http://www.bettycrocker.com sitesinden alınmıştır.

25 yorum:

HULYA dedi ki...

Rabia'cığım bu ne hız.Daha sabah baktığımda yoktu bu tarif.Otlarla ilgili logoyu koymayı nasıl başarabildin diye bakarken bu leziz pastayı gördüm.Çocukların doğum günleri için süper bir tarif üstelik havuçlu.Ellerine sağlık(MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR???)

HULYA dedi ki...

Rabia'cığım yine benim.E-mail adresim hulyapol@gmail.com.Kodu bana yollayabilirsen çok sevinirim.Kendine iyi bak canım.İlgilendiğin için çok teşekkürler

Betül dedi ki...

Rabiacım bu pasta çok şirinn.Yaratıcılık bu olsa gerek:)

Ellerine sağlık.

*Ra dedi ki...

Hülyacığım haftada iki defa güncellemeye çalışıyorum siteyi. Bungün de güncelleme günümdü.
Sevgilerimle...

Bütülcüğüm bunu ben düşünmedim. Kendi fikirlerimi oluşturacak kadar iyi değilim malesef. Zamanla o da olur inşallah. Beğenmiş olman moral verdi inan.
Sevgilerimle...

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Rabia,
Ellerine saglik, ne kadar hos olmus. Komsulariniz eminim bayilmislardir.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ne kadar ilginc bir kek hazirlamissin canim ellerine saglik..Mango Turkiyede bazi yorelerde varmis sanirim. Buyuk marketlerde oluyormus herhalde..

Adsız dedi ki...

Sevgili Rabia, bayıldım tırtıla :))) Çok hoşuma gitti... İnanılmaz keyifli bir kek olmuş.. Hele gözlerini yutuvermek geçti gönlümden :)))

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Rabia, bayıldım tırtıla :))) Çok hoşuma gitti... İnanılmaz keyifli bir kek olmuş.. Hele gözlerini yutuvermek geçti gönlümden :)))

Sevgilerimle...

munevver dedi ki...

Rabiacığım,lezzeti yerindedir onun.Kullandığın malzemeler öyle söylüyor.Gayet şirin olmuş ayrıca,eline sağlık..
Sevgiyle,nanelimon

Adsız dedi ki...

Rabia'cım çok şirin olmuş kekin, ellerine sağlık..

yemek dedi ki...

Rabia hep kendine haksızlık ediyorsun, ne güzel olmuş pastan. Çok değişik bir görüntüsü var, hem illa herşey mükemmel olmak zorunda değilki.
Saçmaladımmı ne? Oğlum şu anda acilde, durumunda düzelme olmayınca bu 4. kezdir doktor ve hastaneye götürüyoruz. Aklım hep onda, kafamı dağıtayım diye internet gezeyim dedim ama nafile!

Adsız dedi ki...

rabiacığım bence çok şeker olmuş kendine haksızlık etme fikir olarakda çok iyi hiç aklıma gelmemişti benim,çocukların çok beğeneceğine eminim bende kardeşime yapacağım ellerine ve fikrine sağlık canım

nilay dedi ki...

Rabia'cım ;
neler görüceeez bakalım daha :))kırk yıl düşünsem böyle bir kek yapmak aklımdan geçmez herhalde.mutfakta yaratıcılık sınır tanımıyor değil mi... çok sevimli olmuş tırtıl :) harika...ellerine sağlık canım

sevgiler

LaMa dedi ki...

Nasil sirin olmus! Gercekten cok hos ;)
Ben de gecenlerde kelebek pasta yaptim ama ust krema suslemesinde birazcik! goruntu kirliligi oldu:(
2 saat icinde arkadasin dogumgunu icin yeni normal sekilli bir pasta yaptim mecburen :) Sende aldigim bu gazla tum hayvanlar alemini mutfaga tasirim. E zaten ben bir Lama degil miyim:P

*Ra dedi ki...

Aybikeciğim, bu şekilde de reklamımı yapmış oluyorum kendilerine. :D Aramızda kalsın.

Haleciğim, Metroya bakmak benim de aklımda. Yeni açıldı Antepde. Daha önce baktım ama görememiştim. Belki şimdi vardır diye dün senin güllaçtan sonra daha iyi bakmaya karar verdim canım. Teşekkür ederim canım.

Zerrinciğim, keşke daha rahat bir zamanda çalışmış olsaydım. Daha keyifli olacaktı benim için.

Münevver ablacığım, ben de sizin gibi kullanılan malzemelere bakarak lezzetini anlayabiliyorum. Benim kullandıklarım da birbirine çok yakışan malzemeler. Beğendiğinize sevindim.

Ebrucuğum, biraz amatörce. Ama beğenmene sevindim. Teşekkür ederim canım.

Lavantin canım, geçmiş olsun canım. Ne çok söyledim bu cümleyi sana d mi? Ama bir türlü de geçmedi ki. İnşallah bir an önce atlatırsınız canım. Senin için dua edeceğim. insanların birbirine yaptıkları dualar kabul alurmuş ya.

Sedacığım, fikir bana ait değil ama ilk gördüğümde çok sevmiştim. Tabi o güzeldi. Size de fikir vermek amacım. Bu gerçekleşmişse ne mutlu bana.

Nilaycığım, benim de gelmezdi inan. Sitelerde gezerken ben de şaşkınlıkla bakıyorum herşeye. Özellikle de yabancı yemek sitelerine. Ama bir yıl bile olmadı bu merakıma. Ne çok şeyler öğrenmişiz. Yolun çok başındayım daha. Benim de hayal meyal bir cafem var hayalimde. :))

Lamaların en güzeli,
ya ben bunu yaparken kendime kızdım durdum biliyor musun. Beceriksizsin sen dedim hep. Ne diye kalkışırsın falan. Ama el alışkanlığı da deneyimle kazanılır d mi? O nedenle ha gayret geri kalan hayvanlar senden :)

Her sabah gelen yorumları bir an önce okumak için bilgisayarın açılmasını beklemek çok zor oluyor. Bu sabah ise bu kadar yorumu bir arada görmek beni ne kadar çok mutlu etti bilemezsiniz. Bana moral verdiğiniz için ve varlığınız için hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Rabiacım kekin çok lezzetli görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık. Şekli koymanda gerçekten iyi oldu. Doğum günü pastası olarakta kullanılabilecek bir fikir.

Hesna dedi ki...

Rabia ne güzel bir kek öyle eminim komşularında çok beğenmiştir.
Malzeme bolluğundan tadıda mutlaka çok güzeldir. eline sağlık canım.

hesna

Adsız dedi ki...

Canım Merhaba;
Kekin oldukça iştah kabartıcı görünüyor.Daha akşam zorla kendime kek yaptırmış biri olarak bile sulandım görünce...:)
Ayrıca bir tırtılda ancak bu kadar sevimli olabilir...:)
Eğer tamamının resmini eklemeseydin kekin, adından dolayı sulanma gibi birşey olmayabilirdi bende...Anlarsın ya...;)
Canım, cumanı kutluyorum...
Selametle...

(Songül)

*Ra dedi ki...

Naileciğim bir ara sen de dene. Gerçekten güzel. Desteğin için de teşekkür ederim ayrıca.

Hesnacığım, henüz kimse ile görüşemedim ama Nur abla çok beğendi. Teşekkür ederim canım.

Ve canım dostum. Songülcüğüm. Nihayet yazdın buralara. Takip ettiğini biliyorum ama yorum bırakınca insan kendini yalnız hissetmiyor. Daha bir gayretli oluyor. Takip edenlerin olduğunu düşünerek. Bu arada incecik bir espiri yapmışsın. Beni onure ettin canım. Çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Rabiacığım hiç kendine haksızlık etme, bence gayet güzel olmuş, iyiki eklemişsin çünkü yeğenimin doğum günü için bunu mutlaka yapacağım.

hayat dedi ki...

Merhaba Rabia, kekin çok güzel olmuş kendine haksızlık etme.Ellerine sağlık.Komşular senin gibi hayırlı komşularının kekini afiyetle yemişlerdir.

Sevgilerimle.

*Ra dedi ki...

Pembeli canım çok teşekkür ederim canım. İnşallah başarılı olursun da gözümüz güzelini görsün :D

Hayat hanımcığım, iş dolayısı ile çok zaman ayıramasam da sağolsunlar düşünürler onlar da beni. Umarım öyleyimdir. Çok teşekkür ederim ablacığım.

Sevgilerimle...

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Rabia,
Sizi daha yakindan takip edebilmek icin musadenizle linklerime eklemek istiyorum.
Sevgiler

umran dedi ki...

rabiacim ne sirin kek olmus oyle.fikir verdin bizlere tesekkurler.

*Ra dedi ki...

Aybikeciğim ve Umran hanımcığım, geç gördüm kusurumu affedin. Çok teşekkür ederim sizlere.
sevgilerimle...