Perşembe, Şubat 01, 2007

İki Sebzeli bir arada

Bu tarifi Portakal Ağacından aldım. Bizim yemeklerimiz etsiz olmaz ya, pilavın üzerine birazcık et kavurdum. Böylece etli oldu pilavımız.



Amacım peynirli kek yapmaktı Utku için. Konu Utkuya bir şeyler hazırlamak olunca kendimi kaybediyorum. İçine brokoli dahi koydum. Hem kurtarma operasyonu içerisinde bir sürü sebzemi kullanmış oldum (Lamacığım kulakların çınlamıştır) hem de Utkuma bol vitaminli kek hazırlamış oldum. Ah keşke bir de Utkunun yerken resmini çekseydim. Çok beğendi yavrucak. Poposunu sallayarak "ımmmhh" diyerek götürdü kekleri. Hatta bir ara bir dilim yemeye kalkıştım kaşlarını çatarak bana baktı. İyi iyi tamam yemiyoruz diye bıraktım.

Bu arada bir açıklama daha yapayım sizlere; "bebeklere yemekler" diyerek bebek yemekleri ağırlıklı bir site oluşturmakdı amacım. Sonra baktım Utkuya yaptıklarım öyle akıllıca şeyler değil. Sırf vitamindir diye ne bulursam ondan attığım çorba, börek, kek vs. oluyor. Ben de vazgeçtim. Özellikle; Omega yağ asitleri manyağıyımdır. Bu kekten de anlayabilirsiniz ne kadar çatlak olduğumu. :))

Tarif vermeye gerek var mı bilmiyorum. Eğer isteyen olursa eklerim.

Pazartesi bir aksilik olmazsa yeni bir kekle burada olacağım. Yine bir doğum günü var. Bu işi böylece ilerletirim belki, kim bilir?

Sebzeli kek tarifi:

3 yumurta, 1 su bardağı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı un, 1 pk. kabartmatozu, siyah ve yeşil zeytin, kaşar rendesi, brokoli, havuç rendesi, 1 küçük patates, taze soğan, maydonoz, taze kırmızı biber , tuz karabiber.

Malzemeleri kafama göre, değerlendirmek adına içine attığımı söylemiştim. Bu malzemeleri karıştırarak 170 derecedeki fırınınızda pişirin. Ben içindeki brokoliyi çok sevdim açıkcası. Böyle bir kek mi yapsam acaba etkinlik için? Kim bilir ne tarifler çıkacak.

Sevgilerimle, iyi hafta sonları...

16 yorum:

Naile dedi ki...

Ellerine sağlık Rabiacım, ikiside şahane görünüyor. Brüksel lahanası hiç yemediğim için ben de emin olamıyordum alıp almamaya. Nasıl sen bu yemekte beğendin mi tadını? Güzel oluyor mu?

Utkunun kekinin tarifini tabi ki isteriz, ilerde lazım olur inşallah ;)

aintabsofrasi.blogcu.com

*Ra dedi ki...

Naileciğim, brüksel lahanası bildiğimiz lahana tadında ama ikiye bölüp yaparım bundan sonra, sosunu içine çekmiyor tüm pişirince. Benim eşim öyle herşeyi yemez, ama ben sebze sever olarak sevdim. Kekin tarifini eklerim gün içerisinde canım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Rabia'cım görüntüler çok güzel,sende benim gibiymişsin demekki iyi bu konuda tek değilmişim sevindim ,bende abarttığımı düşünüyordum, neyse ellerine sağlık, kolay gelsin..

Ebru/mutfaksepeti

Hesna dedi ki...

Utkucuk ne kadar şanslı bir çocuk.Annesi ona ne güzel yemekler kekler yapıyor. Herşey güzel görünüyor Rabiacığım eline sağlık.

İyi hafta sonları

Hesna

Defne dedi ki...

Ben de Hesna'ya katılıyorum, Utkucuğum çok şanslı. Brüksel lahanasına benim eşim de pek rağbet etmez ama ben severim. Yemek harika görünüyor, kek de öyle. Ellerine sağlık ama kekin tarifini eklemeyi unutma lütfen :)

ev perisi;) dedi ki...

Sevdiklerinle mutlu ve huzurlu bir hafta sonu geçirmen dileğiyle...
Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

rabiacığım ellerine sağlık bol vitaminli lezzetler yapmışsın utkucuk sağlıkla büyür inşallah

SEDA dedi ki...

İki tarif de çok güzel görünüyor. Özellikle sebze yemeğinin görüntüsü çok iştah açıcı,ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

*Ra dedi ki...

Ebrucuğum beni rahatlattın. Abarttığımı düşünüyordum canım. Neyseki ben gibileri var.

Hesnacığım umarım öyledir. İnsanın yavrusu ne kadar da özel bilirsin. Herşeyinen iyisini istiyor insan. Sana da iyi hafta sonları canım.

Defneciğim, Utku sanslı mı yoksa böyle endişeli bir annesi olduğu için ileride şikayetçi mi olacak bakalım. Benim eşim pırasa dahi yemiyor. Oysa ben sebzelerin hepsini çok severim.

Şükrancığım umarım sen de güzel bir hafta sonu geçirirsin canım. Yeni yaşını kutluyorum tekrar.

Sedacığım inşallah sağlıcakla büyütürüm ve o günleri görürüm canım.

Sedacığım teşekkür ederim canım. Aslında senden nasıl resim çekilir dersleri alsak ne güzel olur. Resim çekme konusunda çok başarılısın canım.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

yemeklerin çok güzel görünüyor tam bir enerji bombası sağlıklı ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

sevgili Rabia, bayıldım anlatımına öyle güldümki :)) Çok şekersin... Utkunun bir parça alırkenki bakışınıda aynen hayal ettim :))

Ellerine sağlık ..

Utkucuğa afiyet olsun..

sevgiler

yemek dedi ki...

Selam Rabia, Üstteki yemeğin harikada, ben keke takıldım biraz. Hayal gücünde bayıldım, o ne kek öyle? Çok akıllıca, tabi insan anne olunca çocuklara yedirebilmek için üretken bir beyine ihtiyaç duyuyor, buda sende maşallah var.
Sevgiler...

LaMa dedi ki...

Kulaklarim cinlamaz olur mu Rabiacigim:) Her kurtarma operasyonunda cin cin cinlarlar kendileri ;)
Sebzeli keklere bayilirim, eline geceni koy icine leziz saglikli himmm...
Afiyet bal seker olsun
Sevgiler

munevver dedi ki...

Rabiacığım,her iki yemeğini de çok beğendim.Ellerine sağlık.
Taziye mesajların için çok teşekkürler sevgili kardeşim.Bana kendimi iyi hissettirdiniz.Sevgiyle öpüyorum seni ve Utku'yu...
nanelimon.

hayat dedi ki...

Merhaba sevgili Rabia.bende sana iadei ziyarete geldim sayfan çok güzel, tariflerinin hepsi birbiriden lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.
Tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler..

*Ra dedi ki...

Gulizciğim bir de vitamin değerlerini kaybetmeden pişirebiliyorsam seviniyorum inan. Yani çok pişirmeden demek isyiyorum.

Zerrinciğim, ben de senin gülmene mutlu oldum canım. Bazen ağzımdaki lokmayı istiyor. Pintileşiyor bu oğlan gittikçe.

Lavantin canım, hep ne yedirsem diye düşünüyorum zaten. Teşekkür ediyorum yüreklenditen yorumun için. Umarım iyisindir artık. Geliyorum yanına.

Lamacığım aklıma hep senin operasyonun geliyor bu durumlarda. Ben de seviyorum.

Münevver hanımcığım, iyi olmanız ve kendinizi anlatmanıza çok sevindim. orada olduğunuzu bilmek güzel.

Hayatcığım her zaman beklerim. Teşekkür ederim canım.

Sevgilerimle...