Cuma, Mayıs 11, 2007

Tarifsiz Tadlar

İlk gevrek(biscotti) denemem fındıklı ve kuru meyveliydi fakat çok da iç açıcı bir sonuç elde edemedim. Her şeye rağmen yiyenler sevdi. İçerisine kuru meyveleri direk atmayıp da suda bekleterek biraz yumuşamalarını sağlasaydım, yerken dişe yapışmasını önlerdim sanırım.
Tarifini nereden aldım bilmiyorum, ölçülerdeki un miktarı ile çok yumuşak bir hamur elde edince un ilavesi yaptım. Dağru mu yanlış mı yaptım bilmiyorum. Daha kesin bir tarif uygulayıp aralarındaki farkı anlamaya çalışacağım. Bu nedenle tarifini veremiyorum.

Geçen haftasonu komşularımla bahçede yaptığımız börek. Ben sonradan katıldım ve yaptığım tek şey börekleri kapatmak oldu.

Çay ile birlikte peynirli, ıspanaklı, kıymalı-patetesli, çökelekli böreklerimizi yemyeşil bahçemizde afiyetle yedik. Meyve ağaçlarımız(kayısı, dut, elma, ceviz, hurma, badem), güllerimiz, akasyalarımız, şu an mis gibi kokan iğde ağacımız ve onlarca çam ağacımız ile minik bir orman. Utku da, bu bahçenin keyfini peşindeki hayran kitlesi ile fazlası ile çıkarıyor.

Bu arada üniversiteden sınıf hatta oda arkadaşımın Antep'e tayini çıktı ve bir haftadır bizde kalıyor. Evine yerleşecek yakında. Bol sohbetli, akşam muhabbetlerimizi yaptık Utku uyuduktan sonra bahçemize kaçarak. İnsan nasıl da özlüyor dost sohbetlerini. Mutlu ve yoğun geçirdiğim bir hafta oldu benim için.

Sizler de güzel bir hafta sonu geçirirsiniz umarım. Sevgilerimle.

Not: Yerini kimsenin dolduramayacağı, beni her daim anlayan, hak veren, koruyup kollayan, en yakın arkadaşım, sırdaşım, herşeyden önce fikirlerime saygı duyan canım annemin ve ablamın anneler gününü de şimdiden kutluyorum. Benim iki annem var gibi derim hep. Kendi sorunlarımın olduğu dönemlerde her ikisinin de uykusu kaçar da ben davul çalsan uyanmaz vaziyette uyurdum. Ve her telefonumda sesimi duyduğu için sevinçten ağlayan güzeller güzeli kayınvalidemin anneler günü kutluyorum. Allah üçünüzü de başımdan eksik etmesin.

Ve bana gelince. Bir anneyim malumunuz. Hayatıma girişi ile tüm yaşantım onun etrafında şekilldendi. Öyle güzel şekillendi ki artık başka türlü bir yaşantıyı düşünemez oldum. Gün gelip de geriye dönüp baktığımda(inşaAllah) oğlumun bebekliğini özleyeceğimden korkuyorum. Hamileliğimi dahi özlerken, "ependim yabiya anne" diyen hallerini özlemez miyim? Ve bu şekerpareye Nur annesi "seni seviyorum annecim"i öğretmiş. Kelimeleri yutuyor ama ne söylediğini biliyormuş gibi hınzır gülüşü ve bilmiş bakışı beni mahvetti. Bu Pazar bana dünyanın en güzel cümlesini söyleyerek annesine en güzel hediyesini verecek yakışıklı bir delikanlı var. Tüm anneler bir ömür aynı heyecanı, aynı telaşı yaşar umarım. Ve isteyip de yavrusuna kavuşamayanların tez zamanda yavrularına kavuşmalarını diliyorum Allah'dan.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba rebiacığım, gevrek nefis olmuş. Tarifini merak ettim gerçekten... Dost sohbetlerine ben de özlem duyuyorum. Senin adına çok sevindim hayatım.

Utkucuğun yanaklarından öper seni sımsıkı kucaklarım.

İyi haftasonları

yemek dedi ki...

Ne güzel bir arkadaşını misafir etmen. Bahçe sefanıza bayıldım, ben olsaydım bende Utku'nun hayran kitlesine katılırdım.:) Gevrek türü şeyleri çok severim, tarifini bekliyorum.
Sevgiler, selamlar...

Betül dedi ki...

Rabiacım ne güzel bahça keyfi bu böyle...Bende şimdi eski komşularımı özledim.bu arada daha erken belki ama şimdiden anneler gününü kutlarım canım.Bakalım utku bey size ne hediye alacak?
Öptüm canım.

LaMa dedi ki...

Ah ahh ahh,o gozlemeler esliginde bahce keyfi ah ah ahh :)Imrendik tabi :)
KEyfiniz daim olsun Rabia...

Papatya dedi ki...

Sevgili Rabia,

Evcilkedi adıyla yazan arkadaşımız Tülin gecen yaz, güzel bir biscotti tarifi vermişti . Denediğim için tavsiye edebilirim. Linkini sana kopyalıyorum :)

http://evcilkedi.blogspot.com/2006_06_01_archive.html

sevgiler,
Papatya

Adsız dedi ki...

Rabiacığım merhaba;
Bilirsin benim börek tutkumu...:)
Ispanaklısı özellikle de...
Tam da onun resmini koymuşun yani, komplo mu bu...?
Ciddi başının derde girmesine neden oldun annemin...
Şöyle ki, şimdi ben ıspanaklı börek yiyene kadar çenemi tutamam...:)
Senin fotoğrafını çekmiş olduğun böreği gördükten sonra insanlar benim ağzımın suyundan boğulacaklar...;)
Neyse ben daha fazla uzatmadan evi arayayım bari...:)
Annemim bir hal hatrını sorayım di mi?:)
...
...
Canım görüşürüz...

(Songül)

Adsız dedi ki...

Merhaba,bende geçenlerde Cafe Sardunya'nın tarifi olan meyveli biscottiyi denedim.Süper oldu,tavsiye ederim...Sevgiler

canan kufer dedi ki...

rabiacigim,
ne güzel mis gibi gözlemeler üstelik bahcede!!! ellerinize saglik, müthis imrendim...
bu arada utku nasil oldu, öksürügü nasil?
sevgiler,
canan

Hulya dedi ki...

ne tatli yazmissin anneler gunu icin rabia:)sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabaaa,
rabiacığım geç kaldım yorum için ama msnde de konuştuğumuz gibi hala uyku saatlerimi düzenleyemedim. inşallah bir an önce düzelir çünkü işler birikti beni bekliyo :S
yaptıklarını inceledim biraz ve şu benim blog işini azıcık daha erteledim. ama daha sonra aklıma şöyle bişey geldi , en azından günlük yemek yapma rutinine girene kadar yaptıklarımı fotoğraflayıp arşivleyeyim dedim ben de. böylece bloğumu açarsam hazır bir veritabanı olur elimde.önümüzdeki hafta antepteyim, yani bu da bol bol pasta ve kurabiye yapacağım anlamına geliyor -orda pastalarımın küçük bir hayran kitlesi var da :)))
bunlardan başlayabilirim arşive sanırım.
neyse konuşuruz detaylı detaylı yarın inşallah. tabi yarın çalışıyosan :)
utku beye minnacık bir seccade aldım ordan, üzerinde de namaz kıldım Kabe'de, sonra da ona dua ettim bol bol. umarım bir öpücüğü haketmişizdir. bilemem yani, ben hala bekarım en çok ben hakediyorum öpücüğü bence :P
hoşçakal bebekli mutfağın kocaman yürekli annesi

Adsız dedi ki...

dayanamıyorum yazıcam,
önce ayıp olur mu aceba dedim içimden, kız umreye gitmiş nelerle uğraşmış derler mi aceba diye düşündüm ama yazmazsam da olmaz yani. yurt dışına her gidişimde olduğu gibi bu sefer de marketlerin pasta malzemesi reyonlarını karıştırdım didik didik. işin açıkçası suudi arabistanın en büyük yerel marketler zincirinden birisini (bindawood) gezdiğim halde çok da içime sinmedi bulduklarım. farklı mıdır burda var mıdır bilmiyorum ama tang in jölesini buldum ilginç geldi aldım bikaç kutu. kutusu 3.5 riyaldi sanırım ( 1 riyal =3.75 ykr). ayrıca thai kitchen diye bir markadan pastacı burcunun tavsiye ettiği hindistan cevizi sütlerinden aldım pandispanya ıslatmak için,4 ozluk kavanozlar 5 riyaldi. bir de muz esansı ve pasta kurabiye üstleri için kalp süsler aldım. eee ben bunları nerde kullanıcam şimdi? gelsin tarifler hanımlar. bakın blogcuların aklı umrede bile mutfağa çalışıyor :)))

Adsız dedi ki...

slm..canım öncelikle arkadaşına kavuşmuş olmana çok sevindim..bahçe partileri de çok hoş.özendim.anneler gününü kutluyor ve utku ile nice mutlu güzel günler geçirmeni diloyurum.selmlar..

Aybike Ceylan dedi ki...

Rabia,
Ellerine saglik, cok guzel olmuslar. Bende gecenlerde denemistim biscotti, bence guzel gorunuyor. Anneler gunun kutlu olsun.

umran dedi ki...

Rabia'cigim,
Anneler gunun kutlu olsun...

Adsız dedi ki...

Canımj benim anneler günün kutlu olsun daha nice güzel günlere inşallah

Özlem dedi ki...

Rabia' cığım , saç böreğine bayılırım. Komşularının ve senin ellerine sağlık. Anneler günü de kutluyorum.Sevgiler.

serinmavi dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyorlar canım,gözlemeler ayrı bir güzel.Komşularının da seninde ellerine sağlık.


Anneler günün kutlu olsun canım :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Anneler gunun kutlu ve mutlu olsun, daha nice gunlere...
Sevgilerimi gonderiyorum.

Mihriye Sultan dedi ki...

ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN

ayseyaman dedi ki...

Rabia'cım gevrek ayrı bir güzel, çay ve bahçede de peynirli, ıspanaklı, kıymalı-patetesli, çökelekli börek keyfi ayrı bir güzel..
Ellerinize sağlık.
Canım senin ve tüm annelerin anneler günü kutlu, mutlu olsun. Herşey gönlünce olsun...
Sevgilerle
not: Lezzet ustası olmuşum, bu terfim işin hayda hoppa diyorum......:))))))

Adsız dedi ki...

Rabia'cım ellerinize sağlık, nefis olmuş gözlemeleriniz, anneler gününde kutlu olsun, sevgiler..

*Ra dedi ki...

Öncelikle yorumlara geç cevap verdiğim için özür diliyorum.
Zamansızlık problemim var son zamanlarda.

*Ra dedi ki...

Zerrin güzel arkadaşım kusuruma bakma. Kaç zamandır gelp de sana yorum bırakamadım. Öpüyorum seni. Hemen yanına geliyorum.

Lavantinciğim, gevreğin tarifine güvenemedim. o nedenle vermedim. Başka bir denemede inş. diyelim. :)

Betülcüğüm, Utku bey bana çok güzel br hediye verdi canım. "Annecii" diye sarılması dünyanın en güzel mutluluğu, huzuru inan bana. İnş. sen de yaşarsın en kısa zamanda.

Lamacığım, ben de fırsat bulamıyorum ki. Hafta sonum da mutfakta geçiyor genellikle. İş yerindeyken hayal ediyorum şimdi Utku bahçededir diye. Arkaşından koşanlar arasında olsaydım diye içleniyorum. Sağlığına şükrediyorum ama. Önemli olan bu zaten. Teşekkür ederim canım.

Papatyacığım, Tülin hanımın tarifini görmüştüm ama onu denemediğime çok pişman oldum sonrasında. Mısır unu da vardı bunun içinde cazip geldi o nedenle. Bir sonraki denemem oradan olacak eminim. Sevgilerimle.

*Ra dedi ki...

Songülüm, canım arkadaşım, bilmez miyim börek tutkunu. Annenin yaptığı börekleri unutmadım hala. Beni çok güldürdün canım yaa. Çok hoşsun. Öpüyorum seni.

*Ra dedi ki...

Suzan hanım, Nilayın da tarifini biliyorum eminim güzeldir. Keşke güvenilir kaynaklardan alsaymışım diyorum şimdi. Sevgiler.

Canancığım, Utku iyi şükür. Çok teşekkür ederim canım. Son zamanlar da dizanteri yaygın. Bir şey olmasından çok korkuyorum. Öpüyorum seni ve Sera-Mina yi. Sevgilerimle.

Hülyacığım, gelip de anneler gününü kutlayamadım. Zamansızlık dedim ya. Sevgiler canım.

İreemm. Canım yorumlarına bayılıyorum. Hayran kitlen arasına katılmaya hazırım canım. Hadi bekliyorum seni. Öptüm.

Süheylacığım çok teşekkür ederim canım. Bahçe partilerini bizim komşular hergün yapıyor da ben böyle ara sıra denk geliyorum. Hoş oluyor aslında ama sürekli evde olsam da sıkılırdımeminim. Sevgilerimle.

*Ra dedi ki...

Aybikeciğim senin gevreklerin de çok güzel görünüyordu. ellerine sağlık canım. Kutlaman için de çok teşekkür ederim.

Umrancığım senin de geç de olsa kutluyorum anneler gününü. Sevgilerimle.

Özlemhan, çok teşekkür ederim. Duana da amiin diyorum. Sevgilerimle.

*Ra dedi ki...

Özlemciğim, saç böreğine ben de bayılırım bir de benim gibi hazıra konmuşsanız daha da bir güzelleşiyor tadı inan. :) Teşekkür ederim kutlaman için.
Sevgilerimle.

Oyacığım, senin de anneler gününü kutlayamadım. Ay çok ihmal ettim sizleri çook. Çok mahcup oldum. Sevgiler.

Aybikeciğim çok teşekkür ederim canım. Çok incesin.

Mihriye hanım, çok teşekkür ediyorum size de. En kısa zamanda yanınızdayım. Sevgiler.

Ayşaaa, özledim seniii. Sanki buradan aylardır uzaktaymışım gibi hissettim kendimi. Öptüm seni. Geliyorum yanına.

Ebrucuğum, çok teşekkür ederim canım. Sevgilerimle.