Buğulama, burada aşotu ya da asma yaprağı ile yapılan bir pilavdır. Bazıları her ikisini karıştırarak yapar. Fakat asma yaprağının o eşki tadı bu pilava çok yakışıyor. Hatta aşcımız yaprak çok ekşi değilse çok az da limon tuzu atılılabilir dedi. Pilav iş yerindeki aşcımıza ait. Ben sadece aracıyım bu durumda.
Nasıl yapıldığını şu şekilde anlattı;
Bulguru, salçayı, soğanı, sarımsağı, tuzu, karabiberi, yağı ve doğradığı asma yapraklarının hepsini karıştırmış ve pişireceği tencereye koymuş. Üzerini de geçecek kadar su ilavesi yapmış. Bulgur suyunu çekinceye kadar da pişirmiş.
Tabi artık aşcımız her şeyi göz kararı yapıyor. Ben pilavı ölçüsüz yapamayanlardanım. Bulgur pilavında ölçüm hangi kap ile bulgur aldıysam, o kapla 2,5 ya da 3 kap su koyarak yapıyorum.
Yanındaki soğuk cacık ile güzel bir ikili oldu.
Mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile.
Sevgiler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Rabiacığım Merhaba
Nasılsın, sanırım işlerin oldukça yoğun.
Yaz dolmaların öyle iştah açıcı görünüyorki, bende bir dahaki yapışıma senin tarifini uygulayacağım, domatesli biberli nasıl olacak bakalım.Sarımsak yemeyen biri olarak, sarımsağın çok kullandığını düşünüyorum Antepte.
Canım buğulamada çok güzel görünüyor aşçınızın eline sağlık.
Sevgiler
Hesna
Sevgili Rabia'cığım,
Çok değişik ve bir o kadarda lezzetli bir yemekmiş buğulama.Bu bloglar sayesinde yemek kültürümüz arttı ve gözlerimiz adeta bayram ediyor.Sizin ahçınızın ellerine ve gönlüne sağlık.
Sevgiyle kal Rabia'cığım.
tevafuk bende dün yaptım yaprak aşını. Ama seninki daha parlak ve güzel olmuş. Alman yapraklarında iş yok.:))))
Soğanı kavurmadan koymuş ilginç.
Selamlar canım....
Aşcınızın eline sağlık,sizlere de afiyet olsun.Annem yapar bu yemekten,çok severim.Her anne yemeği gibi :)
Fındıklı ve limonlu barları nihayet ekledim bloga haberin olsun :) çok güzel olmuşlardı.Selamlar....
rabia günaydın canım...ya akşam yediğim yemeği şimdi sayfanda görünce pek hoş oldu :-)) çok lezzetli çook...
amanin bu da nesi ki böyleeee
öğrenilmesi gereken antep yemekleri listesine daha hangi icatlar eklenecek Allahım :S
ay rabiacığım, ben bildiklerimin hakkından gelemiyorum daha, her gün bi yenilik çıkarıyosunuz karşıma yaaa
hehe ben sizin aşçıyı bizim şirkete transfer edicem. yılın transferi olacak hem de :PPP
slm Rabia
Ben bugün denedim ve sonuc mükemmel, evde herkes bayildi cocuklar bile yediler, cok tsk bu güzel tarifi bizimle paylastigin icin ,denemek isteyenlere tavsiyem hic düsünmesinler ve hemen denesinler, cok kolay ve nefis bir pilav..
sevgilerimle
Esin
Frankfurt
slm..bu çok ilginç bir yemek,tarifi dönüp dolaşıp okuyorum.deneyeceğim inş.yaprak dışında başka sebzelerle de yapılıyor mu acaba.selamlar.
Hesnacığım, evet canım işlerim yaz boyu böyle yoğun devam edecek. Dolmaları beğenmene sevindim. Tarif yazarken dikkatimi çekiyor benim de yemeklerimizde ne çok sarımsak var diye. Ama Hesnacığım çok yakışıyooorr.:) Tabiki zevk meselesi değil mi? Teşekkür ederim canım.
Gülcüğüm, benim de günlük hayatta sık yaptığım yemekler değil aslında bunlar. Sırf tanınması bilinmesi için yayımlamaya çalışıyorum. Yoksa sebze ağırlıklı bir mutfağım var. Teşekkür ederim canım.
Lavantinciğim, seninki de eminim güzeldir. Aşcımızın dediği gibi biraz limon tuzu ilavesi yap ekşi değil ise. Sevgilerimle.
Oyacığım, bilenler tadından vazgeçemiyor zaten yemeklerimizin.
Seçilciğim, Lavantinde de öyle olmuş. Yaprak zamanı ya bir çok evde yapılıyor galiba. :)
İremm, valla aşcımız talep olduğunu duyunca pek sevinecek. :)) Antep yemekleri o kadar çok ki İrem. Ne yapacağı konusunda kararsız kalıyor insan.
Esinciğim, denemiş olmana ve beğenmene ne kadar çok sevindim bilemezsin. Afiyet olsn.
Süheylacığım , ya asma yaprağı ile ya da ebegümeci ile yapılır canım. Kesinlikle denemeni isterim. Asma yaprağı ile daha güzel ama.
Sevgilerimle.
Sevgili Rabia, ben senin su ahciyi bu taraflara transfer etsem diyorum. Bir sorsana gelmek istermiymis? Sevgilerimle, yine nefis bir tarif..
Yorum Gönder