Cuma, Haziran 08, 2007

Çilekli Kek ve Bir Modelleme

Tam bir yaz pastası oldu. Ben bir yerlerde bu şekilde bir resim görmüştüm ve aynı görüntüyü elde etmek için kendimce de uyarladım. Resimdekine pek benzemese de fena sayılmaz.

Siz de sürekli yaptığınız ve beğendiğiniz bir pandispanya ile bu pastayı deneyebilirsiz. Benim denediğim tarif(yarısını denedim):
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 130-150 gr şeker
  • 100 gr un
  • 100 gr nişasta
  • 1 pk. vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yumurtaları sıcak su ile 3-4 dakika çırptım, şekeri vanilyayı ilave ettim. Geri kalanını da karıştırıp eleyerek yumurta ile mikserin en düşük devrinde karıştırdım.

18 lik çemberimi yağlamadan pandispanyamı pişirdim. Çemberimi bir daha yağlamadan kek pişirmeyi düşünüyorum. Çok güzel kabardı.

Arkasından yarım kutu krema ile 100 gr. bitter çikolatayı erittim ve kek üzerine sıvadım. (Bunun yarısı yeterli geldi)

Krem şantiyi çırptım ve içine minik minik doğradığım çilekleri atarak karıştırdım.

En üst tabaka da çikolatalı olacaktı ama krema ile ilgili bir sorun yaşadım. Hemen kalan yarım kutu pasta kremasını çırptım. Çikolatalı olsa daha güzel olacaktı ama bu defalık böyle oldu.
Tadını tahmin etmek hiç zor değildir eminim. Oldukça güzel bir pasta oldu.

Gelin ve damadıma gelince; gelinin biraz rejime girmesi gerektiği gözlerden kaçmıyor. Fakat damadımız da çok genç görünmüyor sanki değil mi? Ama Allah var efendi çocuk. Gelin biraz uçuk kaçık mı desem, ne desem bir havailik var üzerinde. Kendini beğenmiş bir sarışın sanki. Sonuç olarak ise ikisi de mutlu. Hallerinden memnunlar. Gariplerin evi benim mutfağımın bir köşesi oldu ne yapalım ileride ev bark da kurarız onlara.

Ebru Kaçmaz'ın modelleme hamuru ile yaptım yine. Kitresi bu defa az olmuştu ve iyi bir hamur elde edemedim.

Ebru hanımın modelleme hamuru tarifi:

  • 1 yemek kaşığı glikoz
  • 1 yemek kaşığı toz kitre
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 450-500 ge pudra şekeri

Glikozu su ile eritip, kitre ve limon suyunu ekliyorum. Arkasından bir kaba şeker hamurunu elekten geçirerek yarınısı alıyorum ve sıvı karışım ile karıştırıp yeteri kadar şeker ilavesi ile yumuşak bir hamur elde ediyorum.

Modelleme yapmak gerçekten çok zevkli. Benim için rahatlama seansları diyebilirim. Daha fazla zamanım olsaydı diye içlenerek yaptım modellerimi. İki saat nasıl geçti anlamadım.

En kısa zamanda toplu çalışma planımız var. Eh artık üç kişiyiz. İrem, Naile ve ben. İrem'in blog çalışmaları başladı. Yakında sizi tanıştıracağım.

Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile. Sevgiler.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Harikasın Rabia'cığım. Ellerin dert görmesin müstakbel ortağım benim :))

*Ra dedi ki...

Ah canım beniiimm, heyecanlandım birden. :D

Betül dedi ki...

Rabiacım pasta için diyecek söz bulamadım...sadece diyebiliyorumki bende 1 dilim yiyebilseydim keşke:( Bu arada senin çifler ikinci baharını yaşıyor sanırım:)Ne iyi ettinde bunları baş göz ettin.Sevaba girdin valla.Şimdilik mutfağında yer vermişsin ama onlar pastadan bir ev isterler.Sanıyorum bu evide çok görmezsin onlara.E sevap işledin tam olsun:)Hadi kal sağlıcakla....Öptüm....

Adsız dedi ki...

bahar temizlğiymiş :((
pehh
bence o pastayı kucağına alıp hepsini yemek için bana öyle dedin rabia , aşkolsun :PP
haftaya geliyo pudra şekerlerimiz kısmetse. modelleme partisi yakındır yaniiii :)))
benim arkadaşın bebk pastasını da yaparız. olmazsa. en azından süslerini yaparız

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Rabia canım,
pastan harika olmuş, bu tablo öyle kolay unutulacak gibi degil zaten. ellerine saglık :) Hemen nasıl yaptıgına baktım ama anlamadıgım bir şey oldu. En üst tabaka da "Çikolatalı olsa daha güzel olacaktı ama bu defalık böyle oldu" demişsin ama en üst tabaka çikolatalı degıl mı zaten? Kafam karıştı be yah! Neyse hemen yapacagim yok bir daha uğrar daha dikkatli tarifi alırım, görüntüyü cok begendim, meyveli kremalı dondurmalı birseyler yapıp senın resme benzetmeye calısabılırım :)
Onca işin arasında birde modelleme yapıyorsun. Harikasın, ellerine emeğine saglık..
"DDD-7 Sayıların Yazılışı" yazın da aklımda, sindire sindire okuyacagım. Tebrik ederim canım seni yine cok güzel işler çıkardın.
sevgilerle
iyi haftasonları

Unknown dedi ki...

merhaba rabia, pasta harika olmuş cidden, ellerine sağlık...hemşeri sayılırız, bir ikram yok, neyse :-)

ortak çalışmanızı merakla bekliyorum...tabi iremin bloğunuda...bir geldi birdaha ses yok, hadi ona da neyse...sevgiler, görüşmek ümidiyle...

zinnur dedi ki...

Cook guzel bir pasta olmus, ellerine saglik. Ahududularin buzlu goruntusu ile gercekten tam yaz pastasi.. Ust kati cikolatali gibi gorundu bana, oyle degil mi?
Sevgiler,

yemek dedi ki...

Pastan çook güzel, ellerine sağlık.
Tam yazlık ve iştah kabartan cinsten.
Modellerin çok tatlı, aslında uğraşmak isterim ama sadece görüntü için zaman kaybı gibi geliyor bana. Tabiki bunu meslek haline veya hobi haline dönüştürenlere sözüm yok. Seyretmek çokta zevkli oluyor.
Selamlar...

Adsız dedi ki...

merabaaaa
şimdi ben rabiaya o resimdeki pastadan cebren ayırttığım dilimi yemeye gidiyoruuuum

yeşil kivi, ben geliyorum sitene ;) en kısa zamanda açıyorum bloğumu

Minik Kus dedi ki...

Rabia, pasta cok guzel gorunyor, hem bitter cikolata, hem krema, hem cilek daha ne diyeyim beni benden aldin bile. Ellerine saglik...

canan kufer dedi ki...

rabiacigim,
cok güzel bir pasta yapmissin ellerine saglik. hem cikolatali, hem cilekli, hem kremali, oh, oh, oh. hele ahududunun buzlu haline bayildim, yoksa pudra sekerine mi bandirdin?
öptük,
canan

Adsız dedi ki...

Rabiacığım pastan çok şık olmuş ama modedllemeye ne demeli ne kadar sevimli bir çift olmuş sen bu işi epey ilerlettin ellerine sağlık canım bu arada ortaklık falan hayırdır yeni müjdeler mi var yoksa :)

*Ra dedi ki...

Betülcüğüm gelin ve damat zayıflasınlar söz onlara ev yapacağım canım. Bebekleri hazır zaten. Hatırlarsın bebekli pastadan. :=)

İremm, sana temizlik yaptıracam dedim ama kıyamadım bak.

Ayşeciğim, şimdi olay şu ben iki çikolata tabakası arasında olsun istiyorumdum beyaz krema. Ama üstteki pasta kreması oldu. Ortaya daha farklı bir şey çıktı bu durumda.
Beğenilerin beni çok mutlu ediyor inan. Öptüm seni. Sevgiler.

Kiviciğim, ne zaman istersen ikrama hazır pastam bulunur canım. İrem de yakında gelir. Araba alacak ya çok çalışması gerek. :)

*Ra dedi ki...

Zinnur hanım, hafta sonu kulaklarınızı bol bol çınlattık. Biz zaten bir aradayken hep sizden bahsedilir. Olay şu; krema ile erittiğim çikolata arasında beyaz krema olsun istemiştim. Bunu yapamayınca, hazır pasta kreması çırptım. Ahudunun bu görüntüsü bana ilk sizi hatırlattı birden. Hani sizin tariflerinizde de sık sık görürüz. Gerçekten de çok hoş bir görüntü veriyor pastalara. Teşekkür ederim, sevgilerimle.

Lavantinciğim, boşa geçirdiğim bir vakit oluyor belki ama buna da ihtiyacım var. Dedim ya terapi gibi. :) Sevgilerimle.

İremm, afiyet olsun canım benim.

Minik Kuş, çok hafif oldu. Denemeni tavsiye ederim canım.

*Ra dedi ki...

Canancığım ahududuların buzlu görüntüsü böyle oluyor canım. Ben de hep aynı şeyi düşünürdüm. İtiraf etmeliyim; bir ara pudra şekeri çıkarıp batıracaktım ama sonra üşendim, baktım aynı görüntü, meğer buzlu hali böyleymiş diye düşündüm. Çok özledim seni yanına geleyim. Öptük szi. Sevgiler.

Sedacığım, ah keşke müjde verebilseydik size. Ama henüz sadece düşüncede bunlar. Km bilir beli bir gün olur değil mi? Hem dana çoook işimiz var daha. Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Rabia çok güzel bir pasta olmuş çok iştah kabartıcı duruyor. Ayrıca modellemelerinde çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler..

*Ra dedi ki...

Selservis çok teşekkür ederim canım. Yine beklerim. Sevgilerimle.