Pazartesi, Kasım 12, 2007

Beyrim(Gıldet) ve Kabak Tatlısı

Beyrim'in tereyağ ile buluşmuş halidir gıldet. Şimdi size resimden çökelek gibi görünüyordur fakat tadı çökelekten çok daha farklı. Ve tereyağ ile bir araya geldiğinde bu kadar lezzetli olan bir şey daha var mıdır bilmiyorum. Geçtiğimiz hafta sonu eşimin köyündeydik. Kayınvalidem komşu köyden almış beyrimi. Nasıl yapıldığını sordum tabi. Çiğ sütün kestirilmesi ile yapılıyormuş ve yapımı zormuş. Fakat kayınvalidem yoğurdu kestirerek yapıyormuş. Bunun tarifini aldım ve ilk fırsatta deneyip sonucu sizlerle paylaşacağım.
Köyde(Göksün'ün Çardak Kasabası) kadınların işlettiği bir fırın var. Yağlı ekmekleri de pek güzel oluyor. Gelirken tereyağ ile yaptırdık ve dondurucuda saklıyorum şimdi. Sabahları beyrim ile kalori bombası, harika bir ikili oluyor.


Kabak tatlısı kayınvalidemden, kabak ve ceviz de kayınpederin gözü gibi baktığı bahçesinden. İşin aslı kabak tatlısı ile aram yoktur. Fakat bol cevizli olunca hafif, harika bir tatlı oluyormuş. Ben de yapayım diye tarifini aldım tabi.

  • Orta boy bir kabağı dilimleyip bir su bardağı su ve göz kararı şeker ilave ederek haşlamış. Zaten kabak kendi suyu salar dedi. Soğutup ceviz ile servis ediyormuş.

Üzerimdeki ağırlığı atabilirsem mutfağa girip denemek istediklerimi yapma niyetindeyim. Bu haftalık benden bu kadar. Sevgi ve saygılarımla.

11 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Beyrim - Gıldet ilginç bir tarifmiş. Bizlerle buluşturduğunuz için teşekkürler. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Beyrim-Gildet ben de çok merak ettim hoş bir görüntüsü var. Umarım kısa bir sürede bizimle paylaşırsınız. Göksunun yağlı ekmeğini tatma fırsatını bulmuştum gerçekten çok lezzetli. Paylaşımlarınız için teşekkürler. (Siteniz favorilerimde ama ilk defa yorum yazıyorum size)sevgiler Sedef

Adsız dedi ki...

Merhabalar görüntüsü çok tanıdık geldi .Bizde ayrandan yapılmış lor peynirine eritilmiş tereyağı dökeriz (tabii arzuya göre üstüne pul biberde ilave edilir) ve kahvaltıda çok güzel olur .Ama bizim yaptığımızın ismi yok galiba .Yada ben bilmiyorum.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Beyrim-gıldet güzel birşeye benziyor.peynirin her türlüsüne EVET diyebilirim:)
kabak tatlında güzel görünüyor,ellerine sağlık...
ve bu arada blogunun ismi çok hoş,üstte yazdığın açıklamada blog resminde harika olmuş ellerine sağlık.
ilk gördüğümde güzel bir gülümseme hediye ettin sağolasın.
çünkü naiflik veriyor sayfan!..
Tebrikler..

Aybike Ceylan dedi ki...

Rabia'cigim,
beyrimi hic duymamistim, resimden tatli gibi duruyor okumasam.

Kabak tatlisi ise favorilerimdendir, kayinvalidenin ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyorum ve iyi bir hafta diliyorum

NiNo dedi ki...

canimcim ellerine sglik

Hulya dedi ki...

rabiacim,kusura bakma bir onceki yorumda rabis demisim dalginlikla.benimde rabia diye akadaism var ve hep oyle hitap ediyoruz,
kayinvalidenin ellerine saglik,

Özlem dedi ki...

Rabia' cığım Beyrim güzel olduğu kadar ilginç de bir tarif gözüküyor. İlk fırsatta detayları bekliyoruz. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım benim, ben zaten antep mutfağına ayılan bayılan biriyim...

nefis görünüyor...

ellerine sağlık...

kabak tatlısı yemeyeli baya oluyor... keşke olsada atsam ağzıma :)))

blog manşetde gördüm de yazınızı rabia hanım :))) hihihihi

Melek* dedi ki...

selam sitenizi yeni gördüm ellerinize sağlık tatlı çok güzel sitenizde tabi:) görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

merhaba
siten çok güzel ellerine sağlık
hergün ziyaret edeceğim
çok beceriklisin

görüşmek üzere