Çarşamba, Mayıs 02, 2007

Meze Mantar ve Portakallı Bar

Yarım paket mantardan ne yapabilirim diye düşünürken, bir süre önce gittiğimiz restorantta, yerken kesinlikle ben de denemeliyim diye düşündüğüm bu mezeyi yapmaya karar verdim.
  • Mantarı istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  • Haşlama suyuna bir kaç damla limon ve biraz tuz ilava edin. Limon mantarın kararmasını önleyecektir.
  • Sarımsaklı yoğurdu tuz ile tadlandırıp haşlanmış mantar ile karıştırın. Üzerine isterseniz nane serpiştirin.
Basit bir mantarı tek başına yayımlamamak adına portakallı bar resmini de ekleyeyim dedim. Sizlere barlardan gına gelmiştir ama bana hala gelmedi.
Limon bardaki limon yerine portakal, hamuruna ise badem yerine hindistan cevizi koydum ve üst malzemesine biraz da fındık ilavesi ile ortaya bu kurabiye çıktı. Oldukça da güzel oldu. Yalnız ben az şekerli sevdiğimden şeker miktarı ile oynuyorum. Detaylı olarak yazmamı isterseniz buraya yazarım arkadaşlar.

Kapatmadan önce M.Ali BİRAND'ın şu yazısına yönlendireyim sizi. Yemek sitesinden bu tür yazılar yazmak istemiyorum fakat yaşanılanları da sessizce takip etmek elde değil. Benim ülkemdeki insanlar ne zaman ideolojilerini ve değerlerini karşı karşıya getirmek yerine aynı potada eritmeye başlayacaklar acaba? Zor bir soru oldu değil mi?

Kalın sağlıcakla.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

rabiacım
birand a katılmamak ne mümkün.
2 çocuk annesi olarak nerelere gidiyoruz diye kara kara düşünüyorum.umarım hakkımızda hayırlısı olur.

yemek dedi ki...

Rabia, olayı bu hale getirenler, uzlaşma diyor kendi uzlaşmıyor! Fedakarlık diyor, fedakarlık onun aklınca kendisinin değil başkasının yapması gereken bir tavır! Sağduyu diyor, yine sağduyuyu karşıdan bekliyor sadece.
Anlamak mümkün değil bu çelişkileri ve hastalıklı ilişkileri!
Akp'den bu kadar korkulması da sadece at gözlüğü takmak. Nedir bu yaygara? kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz zaten. İslam devleti kurulması zaten olmayacak bir ihtimal. Geri kalıyor, başörtü vs. zorlaması gibi komik şeyler. Demokrasi onlara göre işlemeli. Yasalar onları savunmalı, insan hakları deyince biz değil onlar insan!
Aklı alan banada anlatsın, baş örtülü bir kadına: "Türkiye bizim sen dışarı" demek ne demek? Hangi hasta beyin müslümanı Türkiye'den Türkiye'yi müslümandan çıkarabilir? Bu ya aptal yada deli cüretidir ancak.
Ayrıca eminiyet güçleri dışardan güdümlü veya içerden özürlü insanları nasıl kontrol altında tutabilir? adamlar silahla geliyor! orad silah tek bir amaç için kullanılır: kan dökmek! Siz gelinde galeyana gelmiş çeşit çeşit gurupları, bu gergin ortamda kontrol altında tutun. Polisimiz en doğrusunu yapmıştır bence. Belki bir gün hayat zorlaşmıştır ama dün tarİhe kara bir leke olarak yazılmaktan kurtulmuştur.
aLLAH GÖRMEYENLERDE GERÇEKLERİ GÖRMEYİ NASP ETSİN. (TABİKİ KISMETLERİNDE VARSA!)

Adsız dedi ki...

Rabiacım ellerine sağlık ikiside birbirinden güzel görünüyor.Bende sana katılıyorum biz yemeklerimizi paylaşalım.Ama yinede çok üzücü şeyler oluyor lavantinede katılıyorum çok güzel anlatmış.

Adsız dedi ki...

canım tariflerinin ikiside harika görünüyor, ellerine sağlık...
selamlar...
www.denizesintisi.com

acelya dedi ki...

Sevgili rabia,tariflerin cok hos ve guzel gorunuyorlar,politika takilmayacagim.Allah hakkimizda hayirlisini versin.o mitinge gelen insanlarin nereye geldiklerinden bile haberi yoktu cunku haberlerde izledim.Bence oraya konsere gelmislerdir birkac sanatci vardi.Neyse deginmeden edemedim.Allah yardimcimiz olsun.Selam ve dua ile.

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Rabia ellerine sağlık canım iki tarif de çok güzel görünüyor. sevgilerimle...

Nukhet dedi ki...

Ellerine saglik Rabiacim

Iki lezzetle cikmissin gene. Sonunda yaptiracaksin su barlardan bana da. Aslinda portakallinin tadi da ne guzeldir ama.Sevgiler

*Ra dedi ki...

Tülinciğim tüm annelerin endişesi bu canım. Malesef. İnş. hakkımızda hayırlı olan ne ise onu yaşarız.

Lavantinciğim sana hak veriyorum kesinlikle. Benim dünya görüşüm düşünce özgürlüğü üzerinedir. Yazdığımın yanlış anlaşılmasını istemem. Taraf olarak yazmadım oradaki yazıyı, olayları bu aşamaya getiren herkese sözüm. Keşke hükümet de bu konuda insanlara güven verebilmiş olsaydı değil mi?

yemek dedi ki...

Ben senin yemeklerine yorum yazmadııım! Mantarları çok beğendim ellerine sağlık canım.
Barlardada kendini aştın, çok güzel fikir portakal fikri.
Sevgiler...

*Ra dedi ki...

Özlemciğim, haklısın canım yemeklerimizi paylaşmak gerek kesinlikle. Niyetim oradaki yazıyı paylaşmaktı.

Ebrucuğum, çok teşekkür ederim canım.

Açelyacığım evet siyaset yapmayalım. Hayırlı olanı istiyoruz kesinlikle.

*Ra dedi ki...

Almula mantarı denemeni tavsiye ederim canım. Hem kolay hem leziz. Sevgilerimle.

Nükhetciğim, henüz bar denemelerinim başındayım canım. Hala yaptıramadım mı sana barlardan. Demek ki bir kaç çeşit daha yapmam gerek. Öpüyorum seni.

*Ra dedi ki...

Lavantin, mantar fikri benim de aklıma gelmemişti ama yerken çok beğenmiştim, yapmadan edemedim. Bar konusunda da aklımda çok sey var daha. Sanırım bar kurabiyelerle bütünleşeceğim. Eşim yapmam için ısrar ediyor.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba Rabiacım iki lezzetinde harika görünüyor mantarlı mezenin yapmı kolay ve eminim tadına harikadır.portakallı bar ise nefis gerçekten eşinin dayanamayıp ısırmasına hak veriyorum :) ellerine sağlık canım sevgiler.

Adsız dedi ki...

Rabia'cığım iyi ki yazmışsın mantarın kararması konusunu benimkiler hep kararırdı...her tarifin çok güzel Eline sağlık..
sevgi ile kal

Adsız dedi ki...

merhaba
mantarlı tarif gerçektende kolay ve yapılası
hem de çok severim
ama barı mutlaka bir gün (ısırılmaış haliyle :):):)
denemek istiyorum
severim limonlu portakallı lezzetleri
ellerine sağlık
harika tarifle
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba sayfanızı takıp edıyordum ve cok begenıyordum gercektende barlarınız harıka ellerınıze saglık dıyorum...mantarlar basıt dıyorsunuz ama mesela bana ılham oldu sımdı kalkıp deneyecegım:))
sızı musadenızle lısteme eklıyorum...sevgılerımle..

Meral dedi ki...

Merhaba,

Tarifler harika ellerinize saglik ben mantar salatasini soteleyeek yapiyordum boylede cok leziz olmustur eminim, cok guzel gorunuyor...

Sevgiler

Pratik Anne dedi ki...

Rabia'cigim,
Cosmussun be guzel kardesim. Sitene bir sure sonra tekrar ugrayayim dedim, hepsi birbirinden guzel tariflerle doldurmussun blogunu. Oglumun dogumgunu icin spongebob pasta tarifini alacagim, bakalim ne olacak. Ama kendimden utandim valla tariflerini gorunce. Cok hamarat olmayin boyle guzel anneler. Bizim foyamiz meydana cikacak ;))

Mihriye Sultan dedi ki...

Rabiacım cok guzel ,kolay ,lezzetli ve şık bir mantar masada ,ıyı bir fıkır kurabiyenİ denıycem ılgınc geldi.......ELLERİNE SAGLIK CANIM

Mihriye Sultan dedi ki...

Haaa Rabiacım senin kelebeği imeem de gordum....
istedigin muzigi kendi adınla yayınlaya bılıyosun sanırım nasıl yapılıyo onun da tarifinide verirmisin canım :))))))simdiden tesekkürler benim blogumda ayrıntılı yazabilirsen cok memnun olurum Allaha emanet ol.....
... buarada fırsatın yoksa acıklamaya problem degil byy canım

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım...artık bu barlardan denemek şart oldu :)Selamlar....

*Ra dedi ki...

Pastacı kız, mantar meze çok basit evet. Tek başına yayımlayamadım o nedenle de. ısırıklı bar ekledim. :D

Nur hanım, çok sevindim. beyaz mantarlı yemekler yaparsınız artık. :))

Esracığım, barları kendin yap kendin ısır canım. Gerçekten de güzel bir kurabiye.

Salihacığım linklerin arasına tabiki alabilirsin. Basit olduğundan tek başına ekleyemedim. Fikir vermekti niyetim de. Sevindim şimdi.

Meral hanım, ben de mantar soteyı sık sık yaparım. Yarım pk. kalıca ne sote olur ne başka bir şey diye bu hali ile denemek istedim.

Pratik anne, sen de çok pratik zekasın ama. Bu işlere bir başlasan kesin benden daha da coskun olursun sen. canım saol yorumun için.

Mihriye hanım, eminim seveceksinizdir. konu ile yardımım dokunmadı biliyorum ama size ziyarete geldiğimde siz çoktan eklemiştiniz müziğinizi. Ben de dinledim. Böylece imeem i de öğrenmiş oldum.

Oyacığım, utanıyorum artık bar eklemeye. Hadi deneyin artık da göreyim.

Sevgilerimle.

Berceste dedi ki...

Ben ne zaman gelsem, hep güzel ve de sevdiğim şeyler oluyor buralarda, aklım kalıyor :P