Pazar, Aralık 09, 2007

Antep Fıstıklı Kurabiye

Hiç şüphesiz kış mevsiminin en güzel yanlarından biri, dışarıda yağmur yağıyorken, pencere kenarında bir fincan çay eşliğinde kurabiye yemek. Ben de bu vesile ile değişik kurabiye denemeleri yapıyorum. Bu da onlardan biri. Pratik ve farklı görüntüsünün yanısıra lezzetli olmasıyla da vazgeçilmez tarfilerim arasına girdi.
Antep Fıstıklı Kurabiye
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gr yumuşamış tereyağ ya da margarin
  • 2 yumurta
  • 1 portakalın kabuk rendesi
  • 1 bardak kuru üzüm ya da kuru incir
  • 1 bardak antep fıstığı
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un

Yapımı :

  • Fırınımızı 175 C de ısıtalım.
  • Yağı veşekeri 2-3 dk kadar çırpalım.
  • Yumurtaları tek tek kıralım, vanilya ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Tüm haldeki Antep fıstıklarını ve kuru üzümü de ilave edip karıştıralım.
  • Elediğimiz unu, tarçını* ve kabartma tozunu da karıştıralım.
  • Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim ve hamuru ikiye bölelim*. Ayrı ayrı rulo yapalım ve yağlı kağıt serili bir tepside 12-20 dk kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra keskin ve ince bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde keselim ve pudra şekeri ile servis edelim.

*Ben yaparken hamuru ikiye bölmedim. Pişince kabardı ve büyük dilimler halinde yemek zorunda kaldık. İkiye bölüp ince rulolar yapmak daha doğru olacaktır.

*Tarçın koymasanız da olur. Ben kurabiyelerde tarçın kokusunu çok sevdiğim için çok az ekledim.

Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum. Sağlıcakla kalın. Sevgiler.

*******

Münevver ablacığım ""ki " Bağlacı ile "-ki" Ekinin Yazımı " nı anlattı geçtiğimiz günlerde. Bir çoğumuzun ayrı mı bitişik mi yazmalıyım diye tereddüt ettiği muhakkak. Hadi doğru yazdığımızdan emin olmak için okuyalım Münevver ablamızı.

14 yorum:

lavantİn dedi ki...

Ellerine sağlık canım kurabiye çok iştah açıcı.
DDd etkinliği sayesinde unuttuklarımızı hatılıyor, bilmediklerimizi öğreniyoruz.
Sana ve tüm katılanlara teşekkür ediyorum.

munevver dedi ki...

Rabia'cığım, tabi fıstık diyarındasın, bol bol kullan bakalım. Dilimlenen kurabiyeleri bir kez daha fırınlasan biskotti olacakmış. Çok lezzetli olmalı, içindeki malzemeler onu gösteriyor.

Öpüyorum seni ve Utku'yu.

Sevgiyle,
Nane Limon

Özlem dedi ki...

Rabia' cığım ellerine sağlık. Haklısın sıcacık çayla ne güzel gider şimdi bunlar :)

Görüşmek üzere, sevgiler.

M.AKIN dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım çok güzel gözüküyor antep fıstığının girdiği her hamur işi güzel oluyor zaten yüreğine salık

sekergibi dedi ki...

canım
ilk bakışta kek zannettim ama tarifi okuyunca kurabiye olduğuna emin oldum
dağıtmadan nasıl kestin onu elllerine sağlık

nino dedi ki...

canim benim ellerine saglkik missss olmus mis

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gerçekten çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık...

ESRADAN dedi ki...

iyi akşamlar ellerinize sağlık,gerçekten çocukla mutfakta olmak zor iş,bilirim,kolay gelsin,bende sizi beklerim,esradan.blogspot.com sevgiyle kalın

Aybike Ceylan dedi ki...

Rabia'cigim,

Cok guzel olmuslar, cok guzel bir tarif, oturup yapsam bende.

Sevgiler

Aynur dedi ki...

Bi yemek blogu gezerken duygusallastim ya :) Eski kis gunlerim aklima geldi.Sicacik bi soba.o zaman disarda yagan kar ve yagmur daha keyifliydi bence.ama yinede evde oldugum disarda olmadigim zamanlar kar ve yagmuru izlemeye bayiliyorum esliginde senin kurabilerin harika gider :) eline saglik canim

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor Rabia'cığım,ellerine sağlık canım.
Fırınlanmış hali ile de çok nefis olacağı kesin.Afiyetler olsun canım sizlere..


Sevgiler

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.biscotti gibi görüntüsü,eminim çok güzeldir,içinde fıstık var ya daha ne olsun :)
İşlerinde kolaylıklar diliyorum,Selamlar.....

AYSEL dedi ki...

KURABİYELERİ GÖRÜNCE DAYAMADIM FISTIKLI FISTIKLI. ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.

kizilciksurubu dedi ki...

Kurabiyeler cok harika olmuslar,ellerinize saglik.