Malzemeler :
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 - 3 yemek kaşığı tereyağ
- yeteri kadar tuzsuz antep peyniri ya da antep peynirini bulamayanlar için kaşar gibi eriyen tuzsuz herhangi bir peynir
- üzerine tarçın
- Derin bir tencerede tereyağını eritelim ve irmiği ekleyelip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İrmik rengini aldıktan sonra şekeri ilave edip bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
- Bu karışıma soğuk suyu da ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Son olarak da peynirlerini koyalım ve ocağı kapatalım.
- Tarcın, fındık, fıstık ile servis yapalım.
Afiyet olsun herkese.
1 yorum:
merhaba
helvan nefis bende çok severim irmik helvasını. birçok yerde okudum ama peynirlisini denememiştim eminim çok lezzetlidir.eline sağlık
www.mordeniz.blogspot.com
Yorum Gönder