Çarşamba, Kasım 15, 2006

Peynirli İrmik Helvası

Yemek sonrası canımız uğraştırmayan bir tatlı çektiğinde ilk akla gelen Peynirli İrmik Helvasıdır. Tuzsuz Antep peyniri dondurucuda mutlaka vardır böyle günler için. Bunu da eltim Pelin abla yaptı. Yemek yapmayı ondan öğrendim diyebilirim. Tabi bunu da...

Malzemeler :
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 - 3 yemek kaşığı tereyağ
  • yeteri kadar tuzsuz antep peyniri ya da antep peynirini bulamayanlar için kaşar gibi eriyen tuzsuz herhangi bir peynir
  • üzerine tarçın
Yapılışı:
  • Derin bir tencerede tereyağını eritelim ve irmiği ekleyelip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • İrmik rengini aldıktan sonra şekeri ilave edip bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  • Bu karışıma soğuk suyu da ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Son olarak da peynirlerini koyalım ve ocağı kapatalım.
  • Tarcın, fındık, fıstık ile servis yapalım.

Afiyet olsun herkese.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
helvan nefis bende çok severim irmik helvasını. birçok yerde okudum ama peynirlisini denememiştim eminim çok lezzetlidir.eline sağlık

www.mordeniz.blogspot.com