Çarşamba, Nisan 25, 2007

Çentik Kebabı

Tarif sevgili Zuhal'den. Oradan bize gülümseyen resmi, bana pozitif enerji vermiştir hep. Bu nedenle güncel olmadığını bildiğim halde sık sık gidip resmine bakarım.
Çentik kebabı da arşivini karıştırırken dikkatimi çekti. Kaçıncı defadır yapıyorum bilmiyorum ama her defasında "ıımmh nefis nefis" diyerek koca tabağı bitiriyoruz.
Ben yine kendimce değişiklikler yaptım. Dondurucuda yaz sonunda pişirip kaldırdığım patlıcanlarım vardı. Onları da bu şekilde bitirmiş oldum.
  • Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteledim. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. Ben domates yememeye çalıştığımdan ilave etmedim.) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave ettim.
  • Diğer yandan da ince ince kestiğim patatesleri iyice yıkadım ve kurulayarak kızarttım.
  • Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdumu bir tülbente aktardım ve biraz suyunu aldım. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırdım.
  • Bir yandan da kıymayı kavurdum. En sonunda da, baharatlarını ilave ettim.
  • Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave ettim.
Bizim alinazik kebabına benziyor. Alinazik kebabında da et iyi kavrulur. Ben de iyice kavurdum.
Bu arada; patlıcanın 15 Kasım - 15 Mayıs tarihleri arasında hormon seviyesi çok yüksekmiş. Uzmanlar tarafından bu tarih aralığında yenilmemesi tavsiye ediliyor. Mevsiminde hazırlayıp dolaba kaldırmak en güzeli sanırım.
Güzel hafta sonları size.
Sevgilerimle.
Not: Domatesin 15 Ekim-10 Kasım ve 10 Nisan-5 Mayıs, kabağın ise 1 Kasım-15 Mayıs tarihleri aralığında tüketilmemesi tavsiye ediliyor.

25 yorum:

Papatya dedi ki...

Degisik bir yemek, denemek lazim.
En cok patlicani ne zaman yemeli konusundaki uyarin icin tesekkur etmek istedim :)
Sevgiler,
Papatya

Adsız dedi ki...

Rabia'cım çok güzel olmuş ellerine sağlık, sana katılıyorum sebzeleri mevsiminde tüketmek en iyisi, sevgiler, kolaylıklar..

Adsız dedi ki...

Ay tam da akşam vakti mis gibi mis gibi ...Görüntü de harika ...ellerine sağlık...
esra

Adsız dedi ki...

CANIM HARİKA BİR GÖRÜNTÜ OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK, SEVGİLERLE..
www.denizesintisi.com

Adsız dedi ki...

Canım Rabiam,

şahane olmuş. Bu bizim oraların yemeği diye bilirim... Boluda pek yapılır. Kibrit çöpü kadar küçük küçük patatesler kızartılır.. off off canım çekti. Patlıcan süpper fikir..

ellerine sağlık.

Sımmsıcak sevgiler..

serinmavi dedi ki...

Çok güzel bir yemek olmuş,fotoğraf ta anlatıyor herşeyi zaten,ellerine sağlık canım....

Adsız dedi ki...

Rabiacığım ellerine sağlık nefis nefis zaten isminden de belli :)

acelya dedi ki...

Sevgili rabia,cok guzel bir kebab vallahi bayildim.Mis gibi duruyor orada gelin beni yiyin diyor.Ellerine saglik.Selamlar.

Adsız dedi ki...

rabia canım,tarif çok güzel ama aralarda yazdığın hormon tarihlerine çok üzüldüm,yememeye çalışıyorum ama bu aralar yeşillik yemem gerek deyip almıştım hepsinden biraz biraz..ne olacak şmidi..selamlar.

Tuba dedi ki...

Sevgili Rabia, geliyorum, gidiyorum ama hic mesaj birakamadim. Cok guzel olmus bu yemek, eminim bizimkiler de cok sever. Ben de yapayim diyorum, iyi hafta sonlari, cok sevgilerimle,

Defne dedi ki...

Rabiacığım, yapılır mı bu bana? :)Kendimden geçmiş bulunmaktayım. Diyet arkadaşımla güzel güzel geçinirken bugünlerde...bu görüntü karşısında abartısız nutkum tutuldu. Bugün yapacaklarımdan pardon yiyeceklerimden sorumlu değiliim, diyetimi sabote edenler sorumluuu :P :)))
Kısacası, ellerine sağlık! Sevgiyle.

yemek dedi ki...

Rabia, aç karnın agörüntüsü beni mestetti. Ellerine sağlık, denenecekler arasına aldım.
Sevgiler...

Hesna dedi ki...

Rabiacığım nasıl güzel bir yemek bu.İçinde her besin grubundan var ayrıca.Uygun zamanda patlıcan alıp mutlaka denemek lazım. Ellerine sağlık canım.

Sevgiler
Hesna

Adsız dedi ki...

Rabia'cım tıka basa kebap yemiş haldeyim şu an ama canım gene de senin yaptığın kebabdan istedi. Eline sağlık. Ayrıca bilgiler için de teşekkürler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Merhaba Rabia'cığım,
Öncelikle yüzümün kızarmasına sebep veren güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim ama en kısa zamanda tekrar aynı hızla sizlerle olacağım;)
Canım tarifi beğenmiş olmanıza ve sık sık yapıyor olmanıza çok sevindim ben de zaman zaman kıymayla yaparım ve çok lezzetli olur:)Elerine sağlık ve afiyet olsun ;)
SEVGİYLE KAL...

*Ra dedi ki...

Sevgili Papatya, oldukça hafif bir yemek kızartmayı saymazsak. Denemek gerek.

Ebrucuğum, ben bu yaz için yapacaklar listesini hazırlamaya korkuyorum. O kadar çok şey var ki?

Esracığım, bu akşam yine yapacağım. Bizim yiğenlere. Sen de dene canım.

Ebrucuğum, aslında sık sık geliyorum sana ama son zamanlar bırakılan yorumlara dahi geç cevap yazıyorum. Tekrar geleceğin en kısa zamanda.

Zerrinciğim, benim patatesler tombl oldu biraz. İnce yapmaya çalıştım ama olmadı. Sen tadının güzelliğini biliyorsun tavsiyeye gerek yok o zaman. ;)

*Ra dedi ki...

Oyacığım, tabak aslında çok büyük. İki kişi nasıl bitiriyorun o kadar yemeği şaşıyorum açıkcası. :)

Sedacığım, kesinlikle haklısın canım.

Açelyacığım, yapması da çok kolay hemen dene derim. Sevgiler.

Süheylacığım, o sebzeler de olmadan olmuyor değil mi? Eskiden kuruturlarmış. Ben de bu yaz öyle yapmayı planlıyorum. Bir de bebek olunca evde ne yediğimize dikkat etmek zorundayız canım. Selamlar.

Tubacığım son zamanlar ben de aynı durumdayım. Gidiyorum geliyorum çoğu yere fakat yorum bırakamıyorum. İş yoğunluğundan öylesine yorumlar da bırakamıyorum. Öyle kalıyor sonra.

Defneciğim, kızarmasını yapmadan dene canım sen de. Etsiz de olmaz ki ama. Biraz kendine torpil geç hadii :))

Lavantinciğim, etleri pişirirken aklıma sen gelmiştin. Lavantin iyi pişirilmesi gerektiğini söylemişti dedim. Hoş zaten eşim öyle pişmese yemezdi. Hemen dene derim canım. Sevgiler.

*Ra dedi ki...

Hesnacığım Mayıs ayı geçtikten sonra çocukların ile afiyetle yiyeceğin harika bir yemek canım. Eminim kızartma olduğundan çok seveceklerdir.

Nur hanımcığım, ben de tok karnına yemiştim bir defasında. Görünce dayanamıyor insan. Teşekkür ederim.

Zuhal hanım merhabalar. Çok daha fazlasını hak ediyorsunuz aslında. Eski günleri çok özledim inanın. Yine her sabah ilk iş olarak sitenizi açmak ve gördüklerim ile güne mutlu başlamak istiyorum. Çentik kebabı sizinki kadar güzel görünmese de tadından oldukça memnun kaldık biz. Ellerinize sağlık. Teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Rabia'cigim,
Tek kelime ile nefis olmus, cok gzuel bir yemege benziyor. Denemek lazim, ellerine saglik. Iyi pazarlar ve sevgiler.

ayseyaman dedi ki...

merhaba Rabia, eline sağlık canım, Zuhal hanımada teşekkürler, nefis bir tarif vermiş...
Hormonla ilgili verdiğin uyarılar da çok güzel ama biz burda hormona doğulmuş durumdayız..Herşey hormonlu..:{ yesen bir türlü yemesen başka bir türlü...
sevgıler canım

ev perisi;) dedi ki...

ellerine sağlık canım;))
muhabbetle...

*Ra dedi ki...

Evet Aybike denemek gerek. Sana da iyi pazartesiler.Sevgilerimle.

Ayşeciğim, evet senin durumunda ayrı bir sıkıntı gerçekten. İnşaAllah memleketinde yersin hormonsuz sebze meyveleri. Hoş bizim de pek farkımız yok. Üzme kendini.

Şükrancığım çok teşekkür ederim canım. Mühabbetle kal.
Sevgilerimle.

Damak Tadı dedi ki...

Rabia'cığım harika bir kebap çeşidi olmuş tatlım..Patlıcanları çıkardığımızda ufaklıkların anında tüketeliceği türden de üstelik.Ellerine sağlık canım bende hafta sonu denemek istiyorum bu kebabı.
Buaradan Zuhal'ciğiminde ellerine ve gönlüne sağlık diyorum..

Sevgiyle yanaklarından öpüyorum canım..

Adsız dedi ki...

Merhaba ..
Siteniz ve tafirleriniz çok güzel.. ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba ..
Siteniz ve tafirleriniz çok güzel.. ellerinize sağlık