Pazartesi, Nisan 16, 2007

Ve İşte Süprizim Bebek Pasta

Ve işte süprizim, karşınızdaaa bebek pasta. Bu pastayı tek başıma yapmadım. Hemşerinin ötesinde, güzel bir dost olan Naile ile birlikte yaptık. Dün misafirim oldu kendisi. Bir aydır bu günü beliyordum. Son günler ise geçmedi sanki. Ve kararlaştırdığımız gün geldi. Hazırlıklar yapıldı. Oyun hamuru ile oynayan çocuklar gibiydik.

Eli kolu dolu geldi Naile. Bana kendisinin çok sevdiği bitki çaylarından getirmiş. Hep almak istediğim 20 cm lik çemberlerden almış ve pasta süslemek için bant diktirmiş. Süslü püslü kurabiyelerden yapmak için kurabiye hazırlamış. Ona zamanımız yetmedi malesef. Utku da Naile teyzesinin getirdiği kurabiyeleri Şampiyon Zebrayı izlerken yedi. Pek de sevdi.


Bir gün önceden pastacı grubundan tanıdığımız Ebru Kaçmaz'ın modelleme hamurundan hazırladım. Bu hamuru çok seviyorum. Hem yapımı kolay hem de güzel bir hamur oluyor. Pasta ise yine Pastacı Burcu'nun çikolatalı keki. Benim en favori pastam. Kekin ıslak hali krema ile bütünleşince çok hoş oluyor.

Bu uykucu bebek en sevdiğim. Pek şirin oldu. Sonra pasaklı Ayşe tek dişi ile sevimli sevimli gülüyor. Kırmızılı bebek ise maviliye hınzır hınzır bakarken yapmak istedik.

İlk defa insan figürü yaptık aynı zamanda. Acemilik de var üzerimizde. Elimizden gelen bu arkadaşlar. Eminim zamanla bu işi daha iyi yapacağız. Figür çalışmayı seviyorum. Parçaları birleştirirken olacak mı diye heyecanlanmak ve ortaya yapmak istediğiniz şeylere benzer şeyler çıkınca insan çok mutlu oluyor.
Kaplama ise tam bir felaket. Nailede yaptığımız inek pasta kaplamasından arta kalan kaplama hamuruna (yetmeyeceğini düşünerek) biraz da modelleme karıştırdım. Sonuç ortada. Biraz aceleci de davranmamın etkisi var sanırım. Daha dikkatli olabilirdim. Siz kaplamayı görmeyin tamam mı?
Bu pasta bugün ablamın oğlu Onur'un ikinci yaş günü için hazırlandı. Akşama partimiz var.

Naile gittikten sonra bir ara Utku mavi bebeğin kafası koparmış "bibik" diye seviyor. Neyseki zarar görmemişti.

Pasta ve modelleme ile ilgili sormak istediğiniz sorularınız olursa seve seve cevap yazarım arkadaşlar.

Ve çok güzel bir gün geçirmeme vesile olan Naileye buradan teşekkür ediyorum. Umarım uzun yıllar devam edecek bir arkadaşlığımız olur.

Güzel bir hafta geçirmeniz dileği ile. Sevgiler...

45 yorum:

munevver dedi ki...

Ben de size maşallah diyeyim.Bebekler çok sevimliler.Elinize sağlık.
Sevgiyle,Nane Limon

yemek dedi ki...

Bende uyuyan bebeği çok beğendim, çünkü uyuyor. :)) Vakit bulunursa, çok zevkli bir uğraş olmalı. Bana şu an öyle uzak geliyorki, sanki mümkün olamayacak birşey gibi.
Kızım eminimki o hamuru modellemeye başlamadan bitirir. Dün yaptığım köfteyi bile elinden zor kurtardım. :))

Adsız dedi ki...

Rabiacığım, merhaba. ellerinize sağlık .Eşim telefonla konuşruken ekrana baktı ve yaa ne güzel yapmışlar uyuyan bebeği dedi. Ben de çok beğendim...

Müthiş :)

Sevgili Onurcuğun ikinci yaşı kutlu mutlu olsun :)

SImmsıcak sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Rabia pastanı çok beğendim bebeklerini daha da çok beğendim ellerine sağlık, marifetli insanın hali bir başka tabi...:)
esra

acelya dedi ki...

Merhaba rabia, suprizini ogrendim sonunda.pastalar cok sirin hele o yerde oturan kiz bebek beni bitirdi.YEDIN BENI EVLADIMM. canim ellerinize saglik.Ayrica bulusmaniz da cok hos boyle bulusmalar insana cok iyi geliyor.Selametle..

munevver dedi ki...

Rabiacığım,Onur'un doğum gününü kutlamayı unutmuşum.Nice sağlıklı,mutlu yaşlara..

Betül dedi ki...

canım yine güzel bir pastayla karşımızdasınız:) benim favorim kırmızılı bebek çünkü kırmızıyı çok seviyorum.Bu arada Onur unda doğum günü kutlu olsum.Size iyi eğlenceler.

Betül dedi ki...

Canım birde senden istegim modelleme hamurunun tarifini yazarmısın? bende denemek istiyorumda.Umarım başarılı olabilirim.şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Çok sevimli olmuşlar gerçekten :) İfadeler çok güzel oturmuş.. Ellerinize sağlık... :)

tugce:-) dedi ki...

bebekler çok sevimli olmuş. çok eğlendiğinizde de eminim yaparke :) çk keyifli oluyor değil mi ocuklar gibi, bir arkadaşla hamurdan figürler yapıp yanına da iki muhabbet etmek :) işinize de yansımış neşeniz. elinize sağlık çok tatlı olmuş pasta

*Ra dedi ki...

Münevver ablacığım pek sana göre değil biliyorum ama bu da farklı bir eğlence. :) Onurun doğum günü kutlaması için de teşekkür ederim. :)

Lavantnciğim senin de kulaklarını çınlattık. Sen gelince de çiğ köfte partisi veririz. :))Ama modelleme de yaptırmadan bırakmam ona göre. :) Kızına da maşallah.

Zerrinciğim, çok teşekkür ederim canım, kaplamayı da güzel yapabilseydim iyi olacaktı ama. Yeni olduğumuzdan teselli oluyoruz artık.

*Ra dedi ki...

Esracığım maharetten çok el alışkanlığı istiyor sanki. Teşekkür ederim canım.

Açelyacığım, o kız bebeğin bir de tek dişi var ama belli olmamış. Naile yaptı. Çok sevimli oldu. Ama Naileyi bir türlü ikna edemedim. Bu buluşmalar tabi ki iyi geliyor. Keşke daha çok kişi ile görüşme fırsatım olsa.

Betülcüğüm oranj yapmaya çalışmıştım o bebeğin kıyafetini ama kırmızı çıktı. Senin seveceğini biliyordum. Kırmızı bana seni hatırlatıyor hep zaten.

*Ra dedi ki...

Ebru hanım, sizin gibi bir ustaddan beğeni almak çok güzel bir duygu gerçekten de. Biz çalışırken kulaklarınızı çınlattık. Becerinizden bahsettik. Teşekkür ederim yoğrumunuz için.

Tuğçeciğim, çok eğlenceli. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun bile. Tadı damakta kalan günlerdendi.

Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlar için.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Rabiacığım benim için yazdıkların için çok teşekkür ederim, ben de senin gibi bir dosta sahip olmaktan çok mutluyorum, biliyorsun. Ama böyle olmuyor eşleri de tanıştırıp onlar sohbet ederken mi yapsak ki birdahi pastamızı :)

Benim blogcuda bugün bir sorun var ya, hayırdır inşAllah.

Adsız dedi ki...

Rabiacığım yarın misafirim var halimi bir görsen mutfakta herşey karışık bir halde dayanamadım açıp bilgisayarımı süprize bakayım dedim valla ikinizibde ellerinize sağlık harika olmuş modellemeleriniz çok çok güzel olmuş harikasınız devamını beklyoruz

LaMa dedi ki...

Naile'de pazartesi gunu ile ilgili birseyler okuyunca akliam geldi ama cok bilmislik olmasin ,suprizi bozmayayim diye yazmadim bu sefer :D

Ne diyelim, ikinizin de eline, ayrica Naile'nin ayaklarina da saglik. eee o kadar yoldan gelmis:)
sevgilerr

Adsız dedi ki...

Çok güzel ve şirin görünüyorlar canım.Naile ve senin ellerine sağlık.pasta sahibine mutlu yıllar :)

Selam ve sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

merhaba rabia, naile... ya ben burada kıskandım sizi valla... ellerinize sağlık bende uyuyan bebeği beğenen çoğunluktanım :)
Bende bir gün şeker hamurundan pasta yapabilir miyim?

Adsız dedi ki...

Merhaba,
nasıl güzel olmuşlar .. tüm gün evde yoktum, ve aklım hep buradaydı!!!..Güzel bir pasta görünce çok mutlu oluyorum:))
nur

Tuba dedi ki...

Rabia'cigim, cok sevimli olmus bu bebekler, aslinda bana da guzel fikir verdiniz. Naile'nin de senin de ellerinize saglik, Sevgilerimle,

Defne dedi ki...

Ben de "Masallah!" diyorum Rabiacigim, harikasiniz. Ne kadar sevimliler, ellerinize saglik.
Sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili rabia,
Cok ama cok sirin bir pasra olmus. Emegi gecenlerin ellerine saglik. Iyi haftalar.

Nukhet dedi ki...

Rabia

Ne tatli olmus bunlar boyle. Mini mini bebekler bayildim. Heleki kaflarinin o tepelerindeki minik saclar kopardi beni. Senin de nailenin de ellerine saglik. Bu arada ben de aksam bir pasta yaptim ve ilk defa modelleme hamuru kullandim. Ne harika bir seymis o oyle esnet esnetebildigin kadar, bayildim. Amaben pastamida o hamurla kpladim. Ve hic yirtik falan olmadi. Istersen bundan sonra kaplama hamuruna biraz da modelleme hamuruna koydugundan koy. Sevgiler

Hesna dedi ki...

Rabiacığım
Dostluğunuz ne güzel maşallah. Birlikte sohbet eşliğinde pasta yapmak ne kadar eğlenceli olmuştur.Pastanızda çok şirin bebekler çok tatlı.Ellerinize sağlık.

Sevgiler
Hesna

Adsız dedi ki...

Rabiacığım merhaba, ne güzel arkadaşlığınız var böyle maaşallah, birlikle pasta yaparken kim bilir ne kadar eğleniyorsunuzdur. Keşke benimde böyle arkadaşım olsa:(( Benim arkadaşım olurmusun:))

Rakunt ideas dedi ki...

Ellerinize sağlık süper olmuşlar bayıldım..ne mutlu böyle yetenekli arkadaşınız var beraber zevkli bir gün geçirmişsinizdir .....

Rakunt ideas dedi ki...

Ellerinize sağlık süper olmuşlar bayıldım..ne mutlu böyle yetenekli arkadaşınız var beraber zevkli bir gün geçirmişsinizdir .....

Safran dedi ki...

Rabiacığım fazla söze hacet kalmamış tek kelimeyle muhteşem olmuş, ikinizin de ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

merhaba böyle güzel pastalar yapan birini mutlaka arkadaş listeme eklemeliyim.sizde beni ziyarete gelirseniz moral olur. sevgiler

Ferhanca dedi ki...

doğum günü pastası için çok güzel fikir..ellerinize sağlık çok güzel olmuş..

canan kufer dedi ki...

rabiacigim,
simdiye kadar yazmamamin sebebi, sitene zor giriyordum. zaten kisitli zamanimda pc nin basina gectigim icin, hadi bir dahakine diye diye ne gec kaldim. ayip oldu vallahiiiiiii :-)
tek kelime ile harika bir pasta, ne kadar sevimli, ne kadar ici acici. ellerinize saglik, bende istiyorum öyle pastaaaaaa,
sevgiler,
canan

ayseyaman dedi ki...

Rabia ve Naile ellerinize sağlık..Doğum günü pastası harika olmuş, olacak olacak daha da güzel olacak canım..Soracak çok şey var olmaz mı? Ama önce yanıma cesaret almam lazım, tembelliği atmam lazım şeker hamurlu pasta yapmak için..
O zaman soru yağmuruna tutarım sizi..:))
Ben bu sayfaya kaç defa geldim hatırlamıyorum..Bibik diye sevdim hepsini de..Ama neden bir yorum bırakmamışım ki..
Canım yeğeninin doğum günü kutlu olsun, sağlıklı mutlu yıllar dilerim ufaklığa..
Tekrar elinize emeğinize sağlık canım
sevgilerle

Adsız dedi ki...

canım ya.sürpriz deyip beklettigin kadar varmış.harika olmuş bu pasta.naile ve sen artık aştınız bu konuyu..ellerinize sağlık..selamlar.

*Ra dedi ki...

Naile eşleri tanıştırmka iyi fikir canım.

Sedacığım, neler döktürmüşsündür sen kimbilir. Sofralarının güzelliğini bilirim. Bir gün ben de misafir olsam keşke sana.

Lama, biliyordum Naile biraz geç kaldı söylemekte, onu okuduğunda kesin anlarsın demiştim zaten. Nailenin ayaklarına sağlık evet, Allah iyiliğini versin yine yaptın yapacağını.

Serinmavicğim, çok teşekkür ederim.

Betülcüğüm, eminim sen de yaparsın. Hazır bulabilirsen işin çok daha kolaylaşacaktır.

Nur hanım, sizin pastalarınız da harika oluyor. Takip ediyorum sizi. Sevgilerimle.

Tubacığım, hangi konuda fikir verdik anlamadım ama işine yaramışsa sevinirim tabiki.

Defneciğim, biz de çok sevdik. Sizlerin de sevmesi ve beğenmesi ayrı bir mutluluk.

Aybike, teşekkür ederim.

*Ra dedi ki...

Nükhetciğim modelleme hamuruna ben kitre koyuyorum. Sen nasıl yaptın merak ettim. Yanına gelirim sormaya.

Hesnacığım, saklamaya çalışma biliyorum sen sevmezsin bu tür pastaları. Ama bu da ayrı bir zevk. Hep bir arada yaptık modellemeleri. Yalnızken nasıl olur bilmiyorum. Teşekkür ederim canım.

Pembeli, canııımm benim. Tabiki arkadaşın olurum. Profilde msn adresim var. alabilrsin.

*Ra dedi ki...

Tuğba, insan severek yapınca güzel şeyler ortaya çıkıyor.

Safrancığım, çok teşekkür ederim. Beğenmene sevindim.

Tülinciğim, ziyaretine geldim. Yorum bırakamadım. Tekrar geleceğim en kısa zamanda. İş yoğnluğundan yorumlara dahi geç cevap yazar oldum.

Ferhan, 2 yaşındaki bir bebeğin doğum günü için süper oldu canım.

Canancığım, senin bağlantı zayıf sanırım. Yoksa sadece benim siteye mi zor giriyorsun. Hem öyle ayıp oldu diye düşünme. Benim de işlerimin yoğunluğundan eskisi kadar sık uğrayamıyorum sizlere. Pastayı beğenmene de çok sevindim.

*Ra dedi ki...

Yaman Ayşaa, hadi gayret gir şu işe de sen de bak nasıl oluyormuş. Tutku gibi bir şey bu. Doğum günü kutlaman için teşekkür ederim canım. Teşekkür ederim.

Süheylacığım, süpriz dedim ama acaba küçümsenir mi diye düşünmeden de edemedim. Beklettiğime değmiş olduğuna sevindim.

Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Rabia harikasin kizim sen yaa..Bizim koyde bir laf vardir.Isin gucun yok oturup ugrasiyon diye:))saka bir yana eminim keyifli dakiklar gecirmissinizdir..Muhtesemler ne diyeyim...

GUlenay

Nukhet dedi ki...

Rabiacim

Ben burada buldugum gum-tex diye bir seyden aldim wiltonun. Modelleme hamuru icin kullaniliyormus, kitre gibi bir sey olsa gerek. Guzel tarafi hazir seker hamuruna toz olarak karistirinca o elastikiyeti sagliyor. Ama modellemeden baska pastayi da o hamurla kapladim ben. O yuzden yirtilmadi. Sen kapladigin hamurada kitre koyuyormusun? Opuyorum

*Ra dedi ki...

Gülenaycığım, valla terapi gibi geliyor. Yaparken bir ara senin bana ithaf ettiğin bir şaheser olan turuncu kafa geldi aklıma. Ah Gülenay dedim içimden. Vakit tabiki güzel geçti. Hep imrenirdim zaten blogcuların buluşmasına. Öpüyorum, sevgilerimle.

Nükhetciğim, malesef gum-tex yok buralarda. Sadece kitre kullandım modelleme için. Kaplama hamuruna kitre koymam. Ama bu hamuru çoğaltmak için modelleme hamurundan kattım biraz. o nedenle sonuç iyi olmadı. Sen bu konuda çok iyisin Nükhetciğim. Bir de malzemeler elimde olmayınca bu kadarı çıkıyor malesef. Bu işe gerçek anlamda sarılırsam bir gün sipariş etmek istiyorum Gum-tex gibi malzemeleri.
Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

merhabe sitenizi ilk ziyaretim...bu pastayı nailenin sitesindede görmüştüm zaten birlikte yapmışsınız çok hoş ve şirin bir pasta olmuş...Ben ne zaman böylesine güzel pastalar yapabilicem ama şunu anladımki bu işte birazda el becerisi çok önemli ellerinize sağlkık...

*Ra dedi ki...

Zerrinciğim el becerisi de tecrübe ile gelişiyor inan. Benim de çok fazla hüsranım oldu. Biraz istekli olunca sanırım yapıyor insan. Eminim sen de yapabilirsin.
Sevgilerimle.

Mihriye Sultan dedi ki...

MASALLAH gerçekten çok guzel

Adsız dedi ki...

merhaba . pastanız çook güzel olmuş sitenizi yeni keşfettim ve artık sıkı bir takipçiniz olacağım sanırım. bende şeker hamuru ile pasta kaplamaya yeni başladım. ama modelleme benim için çok zor . hayran hayran seyrediyorum şimdilik . modellemede ten rengini nasıl tutturdunuz? birde gözleri ve burunu kalıpla mı yaptınız?

*Ra dedi ki...

Mihriye suktan çok teşekkür ederim.

Fundacığım, sitemi beğenmiş olman mutluluk verici inan. Ben henüz düzgün br kaplama yapamıyorum. Ama modellemeyi daha çok seviyorum. Eminim sen de başladıysan çok yol katedeceksindir. Ten rengini çok ama çok az sarı ve kırmızı boyanın karışımı ile elde ediyoruz. Ve hiç kalıb kullanmıyoruz. Minik minik şekillendiriyoruz hamuru sadece. Sağlıcakla kal.
Sevgilerimle.