Perşembe, Kasım 30, 2006

Patlıcan Kebabı


Patlıcan kebabını yemek için sabırsız davrandığımızdan tek kare resimini çekebildim. Dayanamadığım ender yemeklerdendir. Yapımı da çok kolay aynı zamanda. Buralarda patlıcan kebabı misafiriniz için yapılabilecek en güzel yemeklerdendir. Ağırlığı vardır yani. Her semtte bir kaç tane taş fırın vardır ve lahmacun, tepsi yemekleri hep orada pişirilir. Taş fırından gelen yemeğin tadı da başkadır. Yanında da incecik açılarak yapılmış pide ekmek harika olur. Ben hiç ev fırınımda denemedim ama denemeye değer. Hatta mangalda da yapıp, bir tepsiye yerleştirip, tepsinin de üzerini sıkıca kapatarak buğulanmasını bekleyebiliriz. Bu şekilde de güzel olur. Ama benim favorim fırında pişen.
Malzemelerin miktarını size bırakıyorum ama karabiber oranını yüksek tutmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:(isteğe göre)
  • Kebaplık patlıcan(ince uzun olanlardan)
  • Orta yağlı kuzu kıyma
  • Bol karabiber
  • Tuz
  • Domates-Yeşilbiber

Yapılışı:

  • Patlıcanlar resimde gördüğünüz uzunlukta dilimlenir. Ve tuzlu suda biraz bekletilir.
  • Orta yağlı kıyma, tuz ve karabiber ile iyice yoğurulur.
  • Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak bir patlıcan bir et şeklide tepsinize dizin. Elinizi ıslatarak yaparsanız et elinize yapışmaz.
  • Üzerine domates ve biberinizi koyduktan sonra tuz ve karabiber ekleyip, yarım çay bardağı kadar da su koyuyoruz. Bu şekilde fırına gönderiyoruz.
  • Bildiğim kadarı ile fırında domates ve biberler ayrı pişiriliyormuş ve pişmeye yakın patlıcanların üzerine tekrar koyuyorlarmış. Evde de aynısı yapılabilir. Çünkü patlıcanlar pişene kadar biberlerin yanma olasılığı var.

Yapar da beğenirseniz afiyet olsun.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Rabiacım merhaba
patlıcan kebabını bende çok severim ama biz evdeki fırında yapıyoruz, dışardaki fırında pişmesinin tadı daha güzel oluyordur eminim.resim süper çıkmış eline sağlık.

sevgiler
hesna

munevver dedi ki...

Rabiacığım,ben bu yemeği çok seviyorum.Arkadaşım Nermin(Anteplidir) çok güzel yapar.Onda yiyiyorum.Onlar da fırına verirlermiş.Eline sağlık.

*Ra dedi ki...

Sevgili Hesna ve Münevver Hanım. Bu yemeği biliyor olduğunuza inanın çok sevindim. Çünkü bu kadar az malzemeden yapılan bir yemeğin lezzet açısından şüphe uyandırır mı diye düşündüm ama yediğinize göre tadından hiç şüpheniz yoktur. Gerçekten de çok lezzetli.
Sevgiler sizlere.

EGE dedi ki...

Patlıcan kebabını iyi biliriz.görümcem kiliste oturuyor,oraya gittiğimizde damat bey mangalda yapar biz yeriz.ellerine sağlık...gültaç-ege

umran dedi ki...

cok ama cok lezzetlidir simdi o yemek firinda pistigi icin.Ah turkiyem ah dedirtti bana.sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba,güzel bloğunuza ilk ziyaretim,mamalar enfes,ellerinize sağlık.Patlıcan kebabını Urfa'da tatmıştım ilk.Kızkardeşim görevi nedeniyle oradaydı ve ilk gittiğim gün yanına mahallenin fırınında bu enfes yemeği yaptırdı.Ben şimdi arada normal evdeki fırın da da yapıyorum ama o lezzet asla olmuyor tabi.Kıvrımlı tart tarifinizi çok beğendim,yarın arkadaşlarıma yapmayı planlıyorum,tarif için tşkler.Tatlı oğlunuz ve eşinizle güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle,ben de bekliyorum...

*Ra dedi ki...

Gültaç Hanım merhabalar. Mangalda da çok güzel olur. Bir de Antepliler pikniği çok sever. Yeşil alanlar tıklı tıklım dolu olur ve hemen hepsi patlıcan kebabı yapar. Boğazımıza düşkün müyüz ne? :)))

Umran Hanım tereddütsüz söyleyebilirim. Tadı harika. Ne lezzetler var Türkiyemizde. Hayran kalıyorum ben de bazı TV programlarında ve en çok da bloglardan takip ettiğim kadar.

İzmirim ziyaretin için çok teşekkür ederin ve güzel yorumların için. Siteni tabiiki ziyaret edeceğim.
Çok teşekkür ediyorum
Sevgiler.

çocuk dedi ki...

Bazı tariflerde eşkili maraş çorbasına yumurta ve yoğurt katıyorlar acaba hangisi esas eşkili maraş çorbası tarifi yada bunlar katıldığında tadı değişirmi