Pazartesi, Kasım 13, 2006

Yerfıstıklı Etli Pilav

Annem Kahramanmaraşlı olup evlenirken Gaziantep'e gelmiş. Maraş'a gittiğimizde oradakiler annemden Antep yemekleri isterdi. Antepdekiler de Maraş yemekleri tabii.
Bu pilav ise Maraşlılara ait. En azından ben orada yedim.

Malzemeler :
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1/2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Tuz-Karabiber
Yapılışı:
  • Et yeteri kadar su ile haşlanırken, pirinci yıkayıp tuzlu kaynamış suda 10-15 dk. dinlendirelim.
  • Pirinçleri bir miktar sıvı yağ ile kavurup, haşladığımız etin suyunu süzerek koyalım.
  • Tuzunu karabiberini ve tereyağını ilave edip kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Kabuklarını soyduğumuz yer fıstıklarını bir tavaya alıp bir miktar sıvı yağ ile kavuruyoruz. Rengi biraz pembeleşince etlerimizi ilave edip 3-4 dk. daha kavuruyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı biber atıp ocağı kapatıyoruz.
  • Pilavın üzerinde servis yapıyoruz.
Sevgili eşime ve eltim Pelin'e yapacağım pilavı anlattığımda tereddüt ettiler. Yerken söyledikleri
Eşim " Canım ya bundan hep yapar mısın?"
Pelin abla " Sana yüz üzerinden yüz veriyorum, harika olmuş."
Bu kadar reklam yeter sanırım.
Yanında salatanızı da unutmayın.
Afiyet olsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım yine yapmışın yapacağını yani...
Oldu mu şimdi yani?
Beni biliyorsun...
Bu tembellikle...
Evde yalnızken,üstelik haftaiçi...
İmkanı yok ki yapayım böyle yemekler...:)
Gerçi geçen haftasonu senin yemek tariflerinin etkisinden olsa gerek "yemek" yaptım.
Ben "yemek" yaptım...
İnanması zor ama evet ben yaptım...:)
Hiç fena da olmamıştı...
Sen aklıma geldin tabi yaparken...
Hatta fotoğrafını çekecektim:)
Gerçi ben biliyorsun kırmızı et yiyemiyorum,yerine besin değeri daha da yüksek olan soya eti kullandım.Gerçi sen bu tür yemekleri zaten en profesyonelinden yapıyorsun.
Benim için ise mucize gibi bir şeydi:)
İlerleme olacak sanırım bende ne dersin?;)
Ellerine sağlık canım...
Görüşmek üzere...

(Songül)

Adsız dedi ki...

Bloğunuz ne güzel olmuş. tariflerde çok güzel.Elinize sağlık
Utkuyuda öpüyorum ayrıca

Bye

Hesna
www.mordeniz.blogspot.com

ev perisi;) dedi ki...

Selam!
Bebeğiniz ve size sağlıklı ve uzun yıllar diliyorum...
Pilav değişik bir alternatif oldu benim için ellerinize sağlık...
Sevgi ve de muhabbetle...

*Ra dedi ki...

Hesna çok teşekkür ederim. Blogumu beğendiğine sevindim. Ben de beğenilmiyor diye üzülüyordum. Kimse ziyaret etmeyince başka bir şey aklıma gelmiyordu.

Ev perisi size de çok teşekkür ederim. Niyetim de zaten farklı şeyler göstermek burada. Denerseniz sevinirim.
Sevgiler.

Tuba dedi ki...

Bu pilavi ilk firsatta deneyecegim. Cok hos gorunuyor. Sevgiler.

*Ra dedi ki...

Merhabalar Tuba. Emin ol tadı görüntüsünden daha güzel. Dener de yersen afiyet olsun canım.
Sevgiler.

idil dedi ki...

mersinden maraşa gelin geldim ve inanılmaz lezzetlerle tanıştım
daha evel yemiştim pilavı harika yemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.sizede bugüzel lezzetleri tanıttığınız için teşekkürler.idil