Çarşamba, Ocak 02, 2008

Ceypilgiş



Nasıl yapıldığına gelince;
  • Un, tuz, su ve çok az maya ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır.
  • İçine ise peynirli ya da patetesli bir harç yapılır. Ben soğan, haşlanmış patetes, biraz kaşar peyniri rendesi ve kırmızı biber-tuz ile bir harç yaptım. Bundan sonrakinde soğanı kavurarak koymayı deneyeceğim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Unlu bir zeminde hamur açılır (yaklaşık 15 cm gibi)ve ortasına harçtan konularak hamur kenarlarından toplayarak kapatılır.
  • Merdane ile tekrar üzerinden geçilerek inceltilir.
  • Yağsız teflon tavada pişirilir.
  • Pişen böreklerimizi tabağa alıyoruz ve çatalın ucuna margarin ya da tereyağ koyarak iki tarafını da yağlıyoruz. Yağ konusunda cömert olmanız gerekiyor bu börekler için.

Yeni yılın ilk haftasını güzellikle dolu geçirmeniz dileği ile. Sevgiler.

14 yorum:

Melek* dedi ki...

bence sizin yemekleriniz kayınvalidenizden çok daha güzel oluyordur ama eşlerde onunkisini tatlı hissetme gibi bir özellik var sanırım ellerinize sağlık:))

Mutfak Havlusu dedi ki...

ellerine sağlık öncelikle.
leziz görünüyor,bizdede buna benzer birşey var yapımı 3 aşağı 5 yukarı aynı isminede katmer denir.

lavantİn dedi ki...

Rabia, sık sık hamurişi ve özellikle bu tür börekler yapıyorum ve tadı çok güzel oluyor. Yani eminim bu iç harcıyla seninikiler de harika olmuştur. Ben benzeri olan gardoş hıçını da çok severek yapıyorum.
Ellerine sağlık becerikli çeçen gelini.:)

AYCA dedi ki...

Çok nefis ve değişik bir tarif olmuş...))
Bizde de sizin tarife yakın katıklı ekmegimiz var...:))

Ellerinize sağlık....

nino dedi ki...

canim super olmus ya canim nasil cekti ama sadece cekti :) yapmak yemek yokkkkk

Aybike Ceylan dedi ki...

Bu nasil degisik bir tad Rabia'cigim, cok merak ettim tadini, ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyorum.

semra mutfakta dedi ki...

Rabia'cım ne müthiş bir görüntü bu.Fazlalıklardan kurtulmak için biraz kısayım diyorum ancak böyle becerikli hanımların bloglarını dolaşınca nasıl olacak bu iş bir kez daha düşünüyorum.ellerine sağlık cnm.Bu arada yemeklerin isimleri çok ilginç geliyor kulağa.:)

nilay dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım...Nefis görünüyor... Böyle farklı kültürlerin tarifleri çok ilgimi çekiyor.
Seni oyuna davet ettim bilgin olsun ;) vakit bulabilirsen eğer tabii canım

sevgilerimle

Limonlu Kek dedi ki...

Blogdan bloğa atlarken, denk düştüm ama 15-20 dakikadır incelemedeyim gidemedim. Ne kadar farklı tarif, ve ne kadar güzel sunumlar böyle, ellerinize sağlık.

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

ellerıne saglık çeçen gelını:)
bana hamuru ıcın bardkla olcu verırmısın becerıklı arkadasım:))daha henuz ölçusuz yapamıyorum:(deneyeyım esım bayılır:)
sevgılerımle

Rabia dedi ki...

Saliha sultan, kuru malzemeleri koy suyu da yavaş yavaş ilave et canım. Ben yaklaşık iki su bardağı un ile yaptım. Hamuru yoğururken neye ihtiyacı olduğunu anlıyorsun zaten. Hadi kolay gelsiinn. Öptüm.

yesim`in sofrasi dedi ki...

merhaba niye bu kadar suphelendiginizi anlayamadim ben ascilik egitimi aldim tabiki tarifler bana ait... kendim oturup ceviriyorum kendi tarzimda yaziyorum profil bilgilerimi okursaniz sanirim tatmin olursunuz

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

canım cevabın için tesekkurler:))yarın sabah yanı pazar sabahı denıcem canım...resımleyıp yayınlayacagım muhakkak:))sevgılerımle..yavrunu benım ıcınde op rabişim:P

banu gökşin dedi ki...

merhaba,
tarifiniz cok nefis görunuyor mutlaka deniyeceğim. ellerinize sağlık. sevgiler..