Cuma, Ocak 04, 2008

Blogun Hayatımızdaki Yeri

Sevgili Nilay ve Tuba "Blogun Hayatımızdaki Yeri"oyuna davet etmişler beni. Ben de memnuniyetle kabul ettim. Beni kim sobeleyecek diye bekliyordum. :)

1.Blog yazmaya ilk defa ne zaman başladım?
Bir tatlı tarifi ararken karşıma çıktı blogger. O zamanlar yemek blogu açmak yoktu aklımda. Bebeğim vardı ve ona dair bir blog açtım. Halen yazmaktayım Utku'nun sitesini. O zamanlar Utku'nun sitesinde linklerim yemek bloglarından oluşuyordu. Hergün ilk işim yemek bloglarını gezmek olurdu. Bir gün cesaret ettim bir yemek blogu oluşturdum ve tarifimi yayımladım. İlk tarifimden sonra uzun süre uğramadım siteye. Yemek tarifi vermek çok zor geldi bana. Arkadaşım Hilal'in ısrarı üzerine biraz daha gayret edeyim dedim. Sonra Münevver ablacığımın yorumu ile birilerinin beni gördüğünü farkettim. Daha bir önemsedim sanki. Böyle başladı serüvenimiz.
2.Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?
Evet belli bir çizgide olmasına özen gösteriyorum. Çok resmi olmayı sevmiyorum ki zaten yapım böyle değil. Çok gereksiz konulara da girip baş ağrıtmak, göz yormak da istemiyorum, sonuçta yemek tariflerinin olduğu bir günlük. Yazmak canım isterse ayrıca bir günlüğüm daha var oraya yazıyorum.
3. Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?
Bazen iki arada bir derede sayfayı güncellediğim oluyor. Ya da gün ışığında resim çekmek için bir çok zorluğa katlanabiliyorum. Hafta içi çalıştığımdan tariflerimi hafta sonları yapıp resimliyorum. Geceden yaptığım tarifleri ise erken uyanıp işe gitmeden fotoğraflıyorum. Sadece sayfaya yeni bir şeyler eklemek adına tarif denediğim oluyor. İlk zamanlar belki acemilik vardı üzerimde ama artık çok daha kolay oluyor.
4. Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?
Kesinlikle hayır. Zorunluluk hissetmiyorum. Hatta güncellemeyi geciktirdiğim zaman sorulmayı, merak edilmeyi çok seviyorum.
5. Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?
Sıkı dostluklarım oldu blog sayesinde.Burada olmak beni mutlu ediyor. Her yorumu büyük bir keyif ile okuyorum. Bazen bitse mi artık diye düşünmüyor değilim. Fakat blogum beni mutfağa da bağlıyor. Blog biterse mutfak serüvenimin de biteceğini biliyorum. Hem yeni ve farklı bir şey yapıp da sizlerle paylaşamama fikri daha zor geliyor. Bu nedenle yola devam arkadaşlar. Hem daha hayallerimiz var bizim. Sanaldan gerçeğe yol alma istemi bir bakıma.

Kabul ederse Yeşil Kivi Seçil o güzel tariflerine ara verip bize bu soruları cevaplar mı ki?

Not: Sitemin arayüzünden çok sıkıldım ben. Ama istiyorum ki güzel bir çalışma olsun. Bildiğimiz şablonlardan olmasın ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Bu konuda yardım edebilecek biri var mı?

3 yorum:

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Rabia'cım şablon konularında ben de pek becerikli değildim ancak googledan blogşabloları diye arama yapınca baya farklı birşeyle çıkıyor.ben kendi şablonumu ordan buldum ve çok sevdim:)fikir olsun cnm.

özlem dedi ki...

Merhaba Rabia,
Blogunu netden gördüm. Bende bir anneyim ve 1981 doğumluyum. 2.5 yaşında bir oğlum var.Maşallah utku çok güzel bir bebekmiş.Siteni bloğuma ekledim ve takip edeceğim.umarım yeni yazılarınıda görürüm.Siteni tanımaya çalışırken anne olman ve mutfakta bebeğinle yemek yapmaya çalışman dikkatimi çekti.Bende bloga yeni tarifler koyabilmek için bebeğimle mücadele ederek bişeyler yapmaya çalışıyorum.Birazda yeni blog kullanıcısıyım.Sitemi ziyaret edip yorum gönderirsen sevinirim. Bende önemli olduğunu hissedebilirim.Sağlıcakla kalın.

yasemin dedi ki...

mrblr ;) bende kendime sablon yapmak sitiyorum sizin üstteki resimde yaptiginiz gibi nasil yaptinz , bildiginiz sablon siteleri varsa yardimci olurmusunuz , simdiden tskrlr ;) aeo