Cumartesi, Mart 10, 2007

Yeni Bir Oyun

Çok sevdiğim blogcu arkadaşım Zerrinciğim beni bu oyuna dahil etmiş. Oyun; dost bloglardan bahsetmek. Basettiğiniz blogcu böylece sobelenmiş oluyor. Aklıma o kadar çok isim geliyor ki, hepsini yazmış olsam başkasına anlatacak isim kalmayacak. Başlayalım bakalım,

Naile; hergün Gtalk'da görüştüğümüz, nerede ne olmuş hemen haberleştiğimiz, iş ortamında yalnız olmama rağmen kendimi yalnız hissetmediğim, sohbetinden hiç sıkılmadığım, ilgi alanlarımızın hemen hemen aynı olduğu, kendimi çok iyi ifade ettiğimi düşündüğüm, samimiyetine inandığım, becerisini ve azmini takdir ettiğim, hemşehrim, dostum kendisi. İlk zamanlar kırgındım kendisine, haberi yoktu tabi. Bıraktığım yorumlara cevap yazmamıştı. Ahh ben bunlara dikkat eden biriyim. Sonra tanımak istedim kendisini. Mailleştik ve gtalk da konuşmaya başladık. Çok olmadı görüşmeye başlamamız, şimdi çok iyi bir dostum daha oldu.

Münevver ablacığım; o bana ilk yorum bırakan, birilerinin yaptıklarımı gördüğünü farkettiren, kişiliğine, insanlığına, nezaketine, samimiyetine hayran olduğum, çok ama çok sevdiğim güzeller güzeli insan. Ne zaman sitesini güncellediğini bildiğim halde hergün bir kaç defa sitesine uğrarım. O bir mayalı hamur ve sufle ustası.

Lama; ama o çok tatlııı... Sitesini herdaim tebessümle açtığım, açık sözlü, güzel kalpli, espirili, tatlı mı tatlı mor bir lama o.

Betül; blogu yokken, düşüncelerini ifade etmek için beni msn de bulan, güzel, iyi niyetli, tatlı sözlü, kibarım benim. Hergün sohbet ederiz, dertleşiriz, eşlerimizden dem vururuz bazen, fikirler alırız birbirimizden.

Lavantin, o bir gurbetci, ailesine, memleketine hasret çeken, en çok da dedesini özleyen, sanatı seven ve sanatla uğraşan, sürekli tarif ekleyen, bu yaz olmasa da gelecek yaz görüşmeyi umut ettiğim hemşehrim.

Süheyla; deyince bizim bayram kurabiyeleri gelir aklıma. Çok sever de kendisi kurabiyeyi. Sitesine girince, kendimi hep açıkmış hissediyorum. Kendime çok yakın hissettiğim biri.

Hesna; hanım hanımcık, çocukları için özverili, bilinçli bir anne. Münevver abladan sonra yorumunu aldığım ikinci kişi aynı zamanda.

Gülenay; çok kafa dengi, sohbeti hoş, turunculu sitesi olan, o çiçek bütünleştirdiğim, kokoş blogcu. Kokoş olduğunu kendisi söyledi canım. Ben gerçek hayatta tanışmak ile şereflenemedim henüz.

Hayat ablacığım; onda anne sıcaklığı hissediyorum hep. Çok içten ve samimi.

Gül; sevgi dolu bir kalbi var onun.

Vee beni bu oyuna dahil eden Zerrinciğim; kitap okumayı seven ki bu benim için önemli bir kıstastır, seveni bol olan, Kıbrıs'tan yazan güzel.

Benim listem böyle uzaaar gider arkadaşlar. Fakat sizin gözlerinizi de yormak istemiyorum.

Emek verilmiş her blogu ve blog sahibini seviyorum. Link verdiğim kişiler benim özellerimdir. Çünkü sayfanda link verirken, sitenin güzelliğine değil de sahibinin güzelliğine bakıyorum. Hergün ilk işim linklerimi ziyaret etmek oluyor. Her biriniz ayrı bir değer, ayrı bir güzelsiniz benim için.
Sevgi ve saygılarımla...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Ahh benden bahsedeceğini söylemiştin ama böylesini beklemiyordum. Nekadar içten yazmışsın. Ben de senin gibiyim aynı, birşey olunca hemen sana yazıyorum, üzüntümü veya sevincimi hemen sana yazıyorum, çünkü biliyorum ki beni çok iyi anlayacak birisi var karşımda. Belki daha arkadaşlığımız çok uzun olmadı, hatta yüzyüze bile bir kere ve o da daha geçen hafta oldu ama senin samimiyetinle böyle oldu inan.

Bana bir zamanlar dargın olmana gelince isteyerek yapmamıştım sende biliyorsun zaten şuanda bunu. Sanal alemde yanlış anlaşılmalar çok olabiliyor. Ama iyiki bana şans verip beni tanımak istemişsin. :)

İnşallah yakın zamanda, bu defa utkucuk ile birlikte yine görürüm seni.
Sevgiler

yemek dedi ki...

Hakkımda yazdıklarını okuyunca kendi profilimi gördüm, yani sanal ortama yansıttığım kadarını. Ve bendende bahsetmen, verdiğin değeri gösteriyor teşekkür ederim. İnsan oğlu ne garip hakkında başkalarını düşünce ve sözleri güzelse mutluluk, kötüyse acı veriyor, yani biz sosyal yaratıklarız.:))) Ve kara kara düşünmeye başldım; ben kimi nasıl anlatırım diye.
Sevgiyle kal arkadaşım.

Adsız dedi ki...

rabiacığım;
ne güzel şeyler yazmışsın tüm samimiyetinleve ne güzel arkadaşlıklar kurmuşsun imrendim doğrusu :)

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım rabia..benden bahsetmene çok ama çok sevindim..ben de senin için aynı hisleri paylaşıyorum..her gün ziyaret ettigim sayfalardan biri senin sayfan..bayram kurabiyelerine gelince senden tarifi aldığım günden beri o kadar çok yaptım ki..sayısını hatırlamıyorum..yapıp hediye götürdüm..kermes için yaptım..misafire yaptım..herkes bayılıyor..İstanbulda bir Antep rüzgarı estirdim sayende..sadece kurabiye değil diğer tariflerinde harika..çok beceriklisin ve çooook özelsin..beni de gtalka eklersen sevinirim..mail adresim benim sayfamda arkadaşlar listesinin alt sırasında..selamlar..sevgiler..

hayat dedi ki...

Rabiacığım,canım benim insanlar hep üzüldüğü zaman ağlayacak değil ya bende mutluluktan ağladım. Canım o anne sıcaklığını verebildiysem ne mutlu bana.

Seni çok öpüyorum ablacım sevgilerimle..

LaMa dedi ki...

Tatli arkadasim,
Satirlarin senin guzel kalbini yansitiyor tum arkadaslarin dedigi gibi..
Tebesumlerin daim olsun:)
Sevgilerimle:)

munevver dedi ki...

Rabiacığım,kibar kardeşim benim. Hafta sonu günlüklere hiç bakamadım.Şimdi okudum yazını.Malum, Pazartesi günündeyiz.

Ablalığı hak ediyorum inşallah.Çok teşekkür ederim,güzel sözlerin için.
Ben de seni çok sevdim.Genç yaşında,ailene,evine düşkünlüğünü,çalışma hayatıyla birlikte bunu layıkıyla yapabildiğini takdir ettim hep.
Sevgiyle,yanaklarından öpüyorum..
Nane Limon

Betül dedi ki...

Rabiacım,canım:)
Sen benim için çok şey yapan,sıkılmadan beni dinleyen ve fikirlerini paylaşan önemli bir dostsun.Varlığını bilmek ve seninle sohbet etmek beni çok mutlu ediyor.
Herşey için teşekkürler..

Hesna dedi ki...

Rabiacığım
Yazını bütünüyle okuduğumda ne kadar hassas, ince ruhlu olduğunu bir kez daha anladım. Etrafına pozitif enerji veren, sevgi dolu bir arkadaş, eş ve anne olarak herkes ne kadar şanslı olduğunun farkındadır sanırım.Canım seni öpüyorum.

Hesna

Unknown dedi ki...

Rabiam Benim,

Henuz gozumu actim,yuzumu yikamadim ve su unkokos halimle:)) yuzumde nasil guzel bir gulumseme...Canimsin ya...Bu sayfanin bir satirini isgal edebilmissem ne mutlu diyorum...Sanal olupta kalpten sevmek varmis dimi...Cok saol canim benim bugun beni cok mutlu ettin.Guzellmi guzel bir surpriz oldu benim icin:)Operim yanaklarindan....

kokos Gulenay:))

Adsız dedi ki...

Rabiacığım, merhaba.

Seni tanımak benim için büyük keyif.. İyi ki buralardayım.. İyi ki bir blog sahibi oldum ve sizin gibi dostlara kavuştum... Güzel sözlerin ve beni kırmayıp oyuna dahil olduğun için teşekkürler...

*Ra dedi ki...

Öncelikle geç cevap verdiğim için özür diliyorum. Gerçi okunacak mi bilmiyorum da yazdıklarım. Gözden kaçacakdır yüksek ihtimal. Neden geç yazdığıma gelince o kadar güzel yorumlar bırakıldı ki, ne yazsam hafif kalacak. Biraz kafamı toparlamak istedim belki de.
Ama hala yazacak değerde cümleler bulamıyorum.
Herbirinize tek tek teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandırdınız.
Sevgi ve saygılarımla...